Hjemmelavet agurkesalat
Opskrift på hjemmelavet agurkesalat, - sprød og lækker.

Lækker klassisk agurkesalat, – nem og hurtig at lave, og så smager den bare fantastisk.
Der er intet bedre end en lækker sprød agurkesalat, hjemmelavet selvfølgelig. Det er virkelig nemt at lave og så smager det altså bare så dejligt.
Jeg kan godt lige at bruge lidt tørret dild i min agurkesalat, men det kan fint undlades hvis ikke man er til det.

Hjemmelavet agurkesalat
Opskrift på hjemmelavet agurkesalat, – sprød og lækker.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
agurk
- 1 1/2 dl
klar eddike
- 1 dl
vand
- 100 g
sukker
- 10
peberkorn
- 2 tsk
tørret dild, – frisk finthakket kan selvfølgelig også bruges
- 1
laurbærblad
- 1/2 tsk
fint salt
-
Evt. atemon
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Gnid dem med saltet, og læg dem i en sigte i 10 min.
- Bland imens eddike, vand, sukker, peberkorn, dild og laurbærblad i en gryde, og kog det op. Lad det koge til sukkeret er opløst, ca. 2-3 min., og lad den derefter køle let af.
- Skold et sylteglas med rigeligt kogende vand, og skyld det evt. i en smule atemon hvis agurkesalaten skal stå på køl i flere dage (+4 dage).
- Knug væden ud af agurkerne og læg dem i sylteglasset. Skyl dem ikke, – saltet skal blive på da der ikke er noget i lagen.
- Læg agurkerne i glasset og overhæld med den let afkølede lage.
- Lad agurkesalaten trække min. 20 min. på køkkenbordet, eller opbevar den på køl til den skal serveres.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Pingback: Boeuf Bourguignon - Opskrift med hvidvin og oksekæber
Kan man bruge mindre sukker og dermed opnå mere syrlige agurker?
Hej Jørgen
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Kh Dianna