Opskrift på hjemmelavet agurkesalat, - sprød og lækker.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1
agurk
1 1/2dl
klar eddike
1dl
vand
100g
sukker
10
peberkorn
2tsk
tørret dild, - frisk finthakket kan selvfølgelig også bruges
1
laurbærblad
1/2tsk
fint salt
Evt. atemon
Sådan gør du
Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Gnid dem med saltet, og læg dem i en sigte i 10 min.
Bland imens eddike, vand, sukker, peberkorn, dild og laurbærblad i en gryde, og kog det op. Lad det koge til sukkeret er opløst, ca. 2-3 min., og lad den derefter køle let af.
Skold et sylteglas med rigeligt kogende vand, og skyld det evt. i en smule atemon hvis agurkesalaten skal stå på køl i flere dage (+4 dage).
Knug væden ud af agurkerne og læg dem i sylteglasset. Skyl dem ikke, - saltet skal blive på da der ikke er noget i lagen.
Læg agurkerne i glasset og overhæld med den let afkølede lage.
Lad agurkesalaten trække min. 20 min. på køkkenbordet, eller opbevar den på køl til den skal serveres.