Opskrift på det lækreste rugbrød

Hjemmebagt rugbrød med surdej

Hjemmebagt rugbrød med surdej er virkelig ventetiden værd, for ja, det tager tid, men smagen er også derefter, – fantastisk.
Selve tilberedningen er ikke det tidskrævende, det er ventetiden, – så det er super nemt at gå til og resultatet er super lækkert.

Hjemmebagt rugbrød med surdej

By Jes Brinch
Tid: 28 timer

Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød

Ingredienser

  • 1. dag
  • Kerneblanding
  • 320 g knækkere rugkerner
  • 170 g solsikkekerner
  • 170 g hørfrø
  • 7 dl vand
  • Surdejs blanding
  • 3 dl tynd surdej, biga
  • 1 dl kold vand
  • 12 g gær
  • 450 g rugmel
  • 2. dagen
  • 150 g rugmel
  • 30 g salt
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

1

Kerneblandingen Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.

2

Surdejs blanding Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.

3

Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.

4

Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.

5

Rugbrødet Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.

6

Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.

7

Fordel dejen i 2 smurte bageforme og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.

8

Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.

9

Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

Noter

Drys evt. rugbrødene med sesam, birkes eller hørfrø, - det giver en skøn smag til brødene, når frøene bliver bagt i ovnen.

Kommentarer

  1. Pingback: Perfekt cremet og luftig røræg – Gourministeriet

  2. Pingback: Karrysild - Opskrift på karrysild med æbler og vagtelæg

  3. Pingback: Rødspættefilet - Opskrift på fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*