Hjemmebagt rugbrød med surdej er virkelig ventetiden værd, for ja, det tager tid, men smagen er også derefter, – fantastisk.
Selve tilberedningen er ikke det tidskrævende, det er ventetiden, – så det er super nemt at gå til og resultatet er super lækkert.
Hjemmebagt rugbrød med surdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
1. dag
Kerneblanding
- 320 g
knækkere rugkerner
- 170 g
solsikkekerner
- 170 g
hørfrø
- 7 dl
vand
Surdejs blanding
- 3 dl
- 1 dl
kold vand
- 12 g
gær
- 450 g
rugmel
2. dagen
- 150 g
rugmel
- 30 g
salt
- 2 dl
vand
Sådan gør du
Kerneblandingen
- Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.
Surdejs blanding
- Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
- Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
- Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.
Rugbrødet
- Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
- Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
- Fordel dejen i 2 smurte bageforme og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
- Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.
Pingback: Perfekt cremet og luftig røræg – Gourministeriet
Pingback: Karrysild - Opskrift på karrysild med æbler og vagtelæg
Pingback: Rødspættefilet - Opskrift på fiskefilet med hjemmelavet remoulade