Opskrift på det lækreste rugbrød

Hjemmebagt rugbrød med surdej

Hjemmebagt rugbrød med surdej
Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød
Opskrift på det lækreste rugbrød

Hjemmebagt rugbrød med surdej er virkelig ventetiden værd, for ja, det tager tid, men smagen er også derefter, – fantastisk.
Selve tilberedningen er ikke det tidskrævende, det er ventetiden, – så det er super nemt at gå til og resultatet er super lækkert.

Opskrift på det lækreste rugbrød

Hjemmebagt rugbrød med surdej

Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 day 4 timer

Video af opskriften

Ingredienser

1. dag

Kerneblanding

  • 320 g

    knækkere rugkerner

  • 170 g

    solsikkekerner

  • 170 g

    hørfrø

  • 7 dl

    vand

Surdejs blanding

2. dagen

  • 150 g

    rugmel

  • 30 g

    salt

  • 2 dl

    vand

Sådan gør du

Kerneblandingen

  • Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.

Surdejs blanding

  • Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
  • Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
  • Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.

Rugbrødet

  • Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
  • Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
  • Fordel dejen i 2 smurte bageforme og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
  • Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

Noter

Drys evt. rugbrødene med sesam, birkes eller hørfrø, - det giver en skøn smag til brødene, når frøene bliver bagt i ovnen.

Kommentarer

  1. Pingback: Perfekt cremet og luftig røræg – Gourministeriet

  2. Pingback: Karrysild - Opskrift på karrysild med æbler og vagtelæg

  3. Pingback: Rødspættefilet - Opskrift på fiskefilet med hjemmelavet remoulade

  4. Pernille Madsen

    Jeg synes surdejsblandingen bliver meget tør, når der skal hele 450 g rugmel i, er det meningen?

    • Hej Pernille

      Dejen vil være fast, men ikke tør. Måske det kan have noget med surdejen at gøre.
      Har kun prøvet at bage det med den biga jeg linker til i opskriften – måske almindelig surdej er mere fast?
      Jeg er ikke så kendt i surdejsverdenen – desværre 🙂
      Håber det lykkedes og blev godt 🙂

      Kh Dianna

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar til Pernille Madsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)