Hakket kylling i kokos-karrysauce med spidskål og gulerødder

Hakket kylling i kokos-karrysauce med spidskål og gulerødder

Hakket kylling i kokos-karrysauce med spidskål og gulerødder
Opskrift på den lækreste asiatisk inspirerede karrygryde med hakket kylling, spidskål og kokosmælk.

Hakket kylling i kokos-karrysauce med spidskål og gulerødder – cremet og nem hverdagsret.

Denne cremede ret med hakket kylling i kokos-karrysauce er en skøn og asiatisk inspireret version af kylling i karry – med varme smage fra karry, frisk lime, ingefær og cremet kokosmælk. En nem og velsmagende hverdagsret, der både mætter og forkæler.

Jeg elsker nemme retter med hakket kød – de bliver altid saftige og fulde af smag, og så er de som regel et hit hos børnene. Her får du en smagfuld og nærende version, hvor hakket kylling tilberedes sammen med fint snittet spidskål og gulerødder. Det giver en ret med masser af fylde, tekstur og gode fibre – uden at gå på kompromis med smagen.

Den silkebløde sauce laves på en god, fuldfed kokosmælk, som giver cremethed og dybde. Bruger du en light version, anbefaler jeg at starte med halvdelen af bouillonen, så saucen ikke bliver for tynd. Bliver den alligevel lidt for flydende, kan du nemt jævne den med lidt maizena rørt op i vand.

En god karry er alfa og omega for smagen i denne ret. Brug gerne en aromatisk og fyldig karry af høj kvalitet – og husk, at du altid kan smage til undervejs og justere styrken efter behov.

Server retten med ris, blomkålsris, nudler eller fx squash spaghetti – den smager fantastisk uanset tilbehør.

Forslag til topping

  • Frisk koriander eller thaibasilikum
  • Grofthakkede peanuts eller cashewnødder
  • Fintrevet limeskal eller et par dryp limesaft
  • Tynde skiver chili eller chiliolie for et ekstra kick
  • Ristede sesamfrø

Hakket kylling i kokos-karrysauce med spidskål og gulerødder

Opskrift på den lækreste asiatisk inspirerede karrygryde med hakket kylling, spidskål og kokosmælk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Nøgleord: Nem aftensmad, Spidskål
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Ingredienser

  • 1 løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk ingefær, fintrevet
  • 500 g hakket kylling
  • 200 g spidskål, snittet i strimler
  • 160 g rulerødder, i strimler eller groftrevet
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 ds kokosmælk á 400 ml
  • 1 1/2 dl kyllingebouillon
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • 1 lime, saften heraf
  • Evt. chiliflager
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Inspiration til servering

  • Kogte ris eller nudler
  • Blomkålsris
  • Squash spaghetti
  • Snittet forårsløg eller persille
  • Hakkede peanuts eller cashewnødder

Sådan gør du

  • Varm en stor pande eller gryde op med en sjat olie og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af – krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld spidskål og gulerødderne ved, og steg det med til kålen falder let sammen.
  • Krydr med karry, gurkemeje og evt. chiliflager og hæld kokosmælk og bouillon ved.
    Bruger du light kokosmælk kan du starte med halvdelen af bouillonen og justere med mere hvis der er behov for det.
  • Lad retten simre i 4-5 minutter eller til saucen er let tyknet, og grøntsagerne møre.
  • Tilsæt fiskesauce og smag til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)