Hakket kylling i kokos-karrysauce med spidskål og gulerødder
Opskrift på den lækreste asiatisk inspirerede karrygryde med hakket kylling, spidskål og kokosmælk.
Ret Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Nem aftensmad, Spidskål
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 233kcal
Ingredienser
1løg, skåret i strimler
3fedhvidløg, revet eller presset
2spskingefær, fintrevet
500ghakket kylling
200gspidskål, snittet i strimler
160grulerødder, i strimler eller groftrevet
3tskkarry
1tskgurkemeje
1dskokosmælk á 400 ml
1 1/2dlkyllingebouillon
1 1/2tskfiskesauce
1lime, saften heraf
Evt. chiliflager
Salt og friskkværnet peber
Olie
Inspiration til servering
Kogte ris eller nudler
Blomkålsris
Squash spaghetti
Snittet forårsløg eller persille
Hakkede peanuts eller cashewnødder
Sådan gør du
Varm en stor pande eller gryde op med en sjat olie og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt kødet og lad det brune godt af - krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld spidskål og gulerødderne ved, og steg det med til kålen falder let sammen.
Krydr med karry, gurkemeje og evt. chiliflager og hæld kokosmælk og bouillon ved.Bruger du light kokosmælk kan du starte med halvdelen af bouillonen og justere med mere hvis der er behov for det.
Lad retten simre i 4-5 minutter eller til saucen er let tyknet, og grøntsagerne møre.
Tilsæt fiskesauce og smag til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.