Hakkebøf med sommergrønt - Opskrift på skøn sommermad

Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt

Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt
Opskrift på en skøn dansk hakkebøf serveret med sommergrønt og smørsauce.
Hakkebøf med sommergrønt - Opskrift på skøn sommermad

Lækker grillet hakkebøf serveret med nye kartofler, sommergrønt og en lækker smørsauce, – en rigtig sommer ret med masser af smag.

Hakkebøf med sommergrønt - Opskrift på skøn sommermad

Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt

Opskrift på en skøn dansk hakkebøf serveret med sommergrønt og smørsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g

    hakket oksekød

  • 1 kg

    nye danske kartofler, renset

  • 1 bdt

    nye små gulerødder

  • 1 bdt

    forårsløg

  • 2

    store løg

  • Salt og peber

  • Olie

  • Tørret timian

  • Lidt peberkorn og evt. løvstikke til kogning af kartoflerne

Smørsauce

  • 250 g

    smør

  • 1

    lille løg, finthakket

  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd grillen og læg de 2 hele løg på (med skræl) over indirekte varme.
  • Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, – på den måde får du en lækker fast kartoffel, – ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, – mærke efter med en kødnål).
  • Rens gulerødder og forårsløg og læg dem i et folie fad. Giv dem en smule olie, salt og peber og et drys tørret timian, og sæt fadet i grillen.
  • Grill samtidig bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske.

Smørsauce

  • Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt løg.
  • Lad saucen små simre i 5 min., og krydr med salt og peber.
  • Lige inden servering tilsættes persillen, saucen varmes hurtigt igennem og slukkes.
  • Halver de bagte løg og pil lamellerne fra hinanden.
  • Anret hakkebøfferne med nye kartofler, bagte løg, sommer grønt og smørsauce.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Hakkebøf med sommergrønt - Opskrift på skøn sommermad
Hakkebøf med bagte løg, sprød sommergrønt og nye kartofler.

Kommentarer

  1. Karin G.

    5 stars
    Super lækker opskrift. Tilføjede hvide asparges til grøntsagerne i ovnen, helt perfekt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)