Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt
Opskrift på en skøn dansk hakkebøf serveret med sommergrønt og smørsauce.

Lækker grillet hakkebøf serveret med nye kartofler, sommergrønt og en lækker smørsauce, – en rigtig sommer ret med masser af smag.

Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt
Opskrift på en skøn dansk hakkebøf serveret med sommergrønt og smørsauce.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g
hakket oksekød
- 1 kg
nye danske kartofler, renset
- 1 bdt
nye små gulerødder
- 1 bdt
forårsløg
- 2
store løg
-
Salt og peber
-
Olie
-
Tørret timian
-
Lidt peberkorn og evt. løvstikke til kogning af kartoflerne
Smørsauce
- 250 g
smør
- 1
lille løg, finthakket
- 1 stor håndfuld persille, finthakket
-
Salt og peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Tænd grillen og læg de 2 hele løg på (med skræl) over indirekte varme.
- Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, – på den måde får du en lækker fast kartoffel, – ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, – mærke efter med en kødnål).
- Rens gulerødder og forårsløg og læg dem i et folie fad. Giv dem en smule olie, salt og peber og et drys tørret timian, og sæt fadet i grillen.
- Grill samtidig bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske.
Smørsauce
- Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt løg.
- Lad saucen små simre i 5 min., og krydr med salt og peber.
- Lige inden servering tilsættes persillen, saucen varmes hurtigt igennem og slukkes.
- Halver de bagte løg og pil lamellerne fra hinanden.
- Anret hakkebøfferne med nye kartofler, bagte løg, sommer grønt og smørsauce.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Super lækker opskrift. Tilføjede hvide asparges til grøntsagerne i ovnen, helt perfekt.
Hej Karin
Uhmm hvor lyder det bare lækkert, rigtig sommermad 🙂
Kh Dianna