Gulerodsbrud - Opskrift på lækre saftige gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud
Opskrift på lækre saftige gulerodsbrud med solsikkekerner.
Denne opskrift giver 10 store eller 12 mindre gulerodsbrud.
Gulerodsbrud - Opskrift på luftige og saftige gulerodsbrud

Lækre saftige gulerodsbrud, – luftige, smagfulde og super nemme at bage.
De holder sig dejligt friske i en tætlukket pose, og smager vidunderligt lune som kolde. Brug dem som sandwich brød, mellemmåltid, – eller server dem med en skive ost til kaffen.

Gulerodsbrud - Opskrift på luftige og saftige gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Opskrift på lækre saftige gulerodsbrud med solsikkekerner.
Denne opskrift giver 10 store eller 12 mindre gulerodsbrud.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand eller danskvand
  • 400 g hvedemel
  • 2 gulerødder, groftrevet – ca. 150 g
  • 80 g solsikkekerner
  • 2 æg
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Mælk eller sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, – tilsæt sukker og 1 æg og rør det let sammen. (Det andet æg skal bruges når dejen skal samles med gulerødder og solsikkefrø)
  • Tilsæt saltet sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Læg dejen tilbage i røreskålen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Tag dejen ud af skålen og lav en fordybning heri, og tilsæt det sidste æg, revet gulerod og solsikkekerner.
  • Nu skal du nærmest hakke fyldet ind i dejen. Brug en dejskærer, fold dejen ind over hinanden, og hak den ud i mindre stykker. Fyldet vil løbe ud, det skraber du blot sammen med dejskæren og maser det ind i dejen igen. Når dejen er hakket godt ud, og fyldet er inde i de små dejklumper maser du dem sammen til et stykke, gerne med lidt højde, så du kan skære bollerne ud af dejen.
  • Skær/hak 10-12 boller ud ad dejen, og placer dem på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad dine gulerodsbrud efterhæve i ca. 30. minutter under et klæde.
  • Pensl dine gulerodsbrud med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15 minutter – alt efter størrelse. De skal være fine gyldne på overfladen.
    Jeg foretrækker ar bage 1 plade ad gangen, – vil du bage dem begge på én gang, så skal du bage på varmluft ved ca. 190 grader.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inden de pakkes i poser.
Gulerodsbrud - Opskrift på luftige og saftige gulerodsbrud
Gulerodsbrud – Opskrift på luftige og saftige gulerodsbrud


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)