
Super lækkert og saftigt franskbrød med gulerødder og hørfrø. Brødet er super nemt at bage, og så holder de sig dejlig frisk i flere dage.
Jeg elsker at bruge grøntsager i mit brød, det gør det lækkert saftigt, og personligt synes jeg også brødet holder sig mere frisk og lækkert. Og hørfrø, ja, det er bare mine favorit kerner i brød, de giver en skøn smag og så er indeholder de nogle gode kostfibre og fedtsyrer.

Gulerodsbrød med hørfrø
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 3 1/2 dl
lunken danskvand
- 500 g
hvedemel
- 25 g
smør, stuetemperatur
- 1
æg
- 100 g
hørfrø
- 2
mellemstore gulerødder, groftrevet (ca. 150 g)
- 1 spsk
sukker
- 1 1/2 tsk
salt
-
Lidt olie
-
Sprayfedt eller ligt smør til form
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune danskvand.
- Tilsæt æg, sukker, hørfrø og gulerødder og rør det sammen.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og rør til alt melet er brugt.
- Tilsæt smørret i mindre stykker og rør dejen godt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
- Tag dejen ud af skålen og spænd den let op ved hjælp af lidt olie på hænderne.
- Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
- Smør en rugbrødsform med lidt smør eller sprayfedt, læg dejen heri og skub den godt ud i siderne. Lad den efterhæve med et klæde over i 30 min.
- Bag brødet i en forvarmet ovn, gerne med damp, i 25-30 min ved 200 grader.
- Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.

Det ser lækkert ud. Jeg forstår dog ikke punkt 5. Hvad vil det sige at spænde dejen op?
Hej Jette
Tusind tak:)
At spænde dejen op vil sige at man nærmest folder den ind under hinanden så at sige. Hvis du står med dejen i hånden så hiver du den let ud i den ene side for at folde det stykke ind under bunden, og sådan fortsætter du hele vejen rundt, – du vil da kunne se at dejen bliver mere spændstig og glat på toppen. Det er med til at give et godt og luftigt brød Håber det giver mening:)
Tak. Det giver så fint mening. Jeg har ikke rigtig haft held med franskbrødsbagning, men måske det med at spænde dejen kan gøre en forskel.
Hej, hvordan laver man damp i ovnen:)
Hej Maja
Hvis du ikke har damp i din ovn kan du nemt lave det ved at at placere et lille folie fad, en bakke eller lignende i bunden af ovnen, – det giver samme damp effekt og brødet bliver så lækkert
Rigtig god weekend:)
Mvh Dianna
Hvordan opbevare du brødet?
Hej Annemette
Altid ved stuetemperatur i en tætlukket pose 🙂
Kh Dianna
Hej! Kan jeg bage brødet i en støbejernsgryde i stedet? Og er det til samme bagetid, tror du?
Hej! Tror du, at jeg kan bage brødet i en støbejernsgryde? Og er det ca samme bagetid?
Hejsa
Altså jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens du kan 🙂
Når jeg bager grydebrød gør jeg det generelt ved højere temperatur, – ca. 230 grader varmluft. 25 minutter i lukket gryde og så 10 minutter uden låg, ca 🙂
Kh Dianna
Behøver man at bruge en form kan jeg ikke bare bruge bagepladen
Hejsa
Det kan du også sagtens gøre, – du skal blot huske lige at “spænde” dejen op, så ikke den flyder for meget ud 🙂
Dbh Dianna