Nem og lækker grønkålssalat med sprøde æbler, hasselnødder og granatæblekerner, – vendt med en skøn vinaigrette.
Den tager ingen tid at bikse sammen, og så passer den stort set til alt, – gryderetter, flæskestegen, bøffen eller kyllingen.
Denne grønkålssalat står altid på bordet til julemiddagen herhjemme. Den er frisk og sprød, og giver bare en rigtig god kontrast til de lidt tunge julemiddag.
Grønkål kan man få fat i året rundt, men især i vinterhalvåret får du det lækreste friske grønkål på stilke. Det er så lækkert, og klart at foretrække, fremfor det færdighakkede.
Kram gerne grønkålen godt i hænderne, på den måde nedbryder du lidt at strukturen, og den bliver mere blød at spise.
Vinaigretten er også med til at marinere grønkålssalaten, – et absolut must try til julen.
Grønkålssalat med æbler og hasselnødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 300 g grønkål
- 2 æbler
- 1 granatæble, kernerne heraf
- 1 håndfuld hasselnødder, grofthakket
Marinade
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk god mærk balsamico
- 1 spsk honning
- 1/2 spsk vand
- Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden og rør dem godt sammen, til marinaden har en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber og stil den til siden.
Salaten
- Skyl grønkålen grundigt og hak den fint. Du kan også købe de poser hvor det er hakket, – det gør jeg altså ligeså ofte.
- Skær æblerne i mindre tern og vend dem sammen med grønkålen, – gem evt. lidt til toppen.
- Hæld salaten i en serverings skål, og top med granatæblekerner, hakkede hasselnødder og hæld marinaden ud over. Vend det let sammen, og drys med de sidste æbler.
Åh jeg elsket bare grønkålssæson! Ser skønt ud.
Ja det er bare så lækkert, – og de smukkeste farver at sætte på bordet:)
Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag:)