Frisk og lækker sommerdessert med grillet fersken, vanilje is og hindbærcoulis, – en skøn smag af peach melba, sol og sommer.
Den her dessert kommer vi til at lave sommeren igennem, – den smager simpelthen vidunderligt og så er den super nem at lave. Du kan bruge både ferskener og nektariner, – hvad du lige kan få fat i.
Du kan ligeledes købe en god vaniljeis, eller kastet dig ud i en lækker hjemmelavet vaniljeis.
Grillet fersken med vaniljeis og hindbærcoulis
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6
ferskner eller nektariner
- 1 l
vaniljeis, - prøv denne hjemmelavede vaniljeis
-
Lidt smeltet smør eller smagsneutral olie
Hindbærcoulis
- 200 g
hindbær, - friske eller frost
- 50 g
sukker eller flormelis
- 1/2 tsk
vaniljesukker)
- 2 spsk
citronsaft
Sådan gør du
Hindbærcoulis
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
- Hæld hindbær, sukker, citron, vanilje og vaniljestangen i en gryde, kog op og lad lad saucen småkoge ved middel varme i 5-8 min., - hindbærrene skal være helt purerede.
- Sig massen igennem en finmasket si, - mas gerne lidt med en ske så du får så meget med som muligt, dog uden af presse bærrene igennem sigten.
- Lad hindbærsaucen blive helt kold inden den serveres.
Grillet fersken med vaniljeis og hindbærcoulis
- Del fersknerne på midten og fjern stenene.
- Pensl skærefladen med smeltet smør eller smagsneutral olie, og grill dem ved god høj varme i ca. 5-7 min. på skærefladen.
- Anret fersknerne i små dessertglas, på en tallerken eller lignende, top med kugler af vaniljeis og hindbærcoulis.
Hej!
Hvor varme skal/må fersknerne være ved servering?
Hej Lenette
Jeg lader dem helst køle en smule af, så ikke isen smelter med det samme 🙂
Dbh Dianna