Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian

Græskarrisotto

Græskarrisotto
Opskrift på den lækreste cremede græskarrisotto med timian.
Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian

Lækker og cremet risotto med græskar og timian, helt enkel og fantastisk skøn.
Denne risotto er super nem at lave, det hele laves i samme gryde, – og du får den lækreste cremede risotto med en fantastisk mild og delikat smag.
Græskarrisotto er klart én af mine favoritter sammen med min risotto med kantareller og tomatrisotto, – men risotto generelt er nu bare en stor favorit herhjemme.
Jeg bruger gerne hokkaido græskar i denne opskrift, men butternut kan med fordel også bruges.

Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian

Græskarrisotto

Opskrift på den lækreste cremede græskarrisotto med timian.
4.5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris

  • 1/2

    hokkaido græskar

  • 4

    skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 3 spsk frisk timian, kun bladene - ca. 2 tsk tørret timian
  • 150 g

    parmesan, fintrevet

  • 9 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen

Sådan gør du

  • Skræl græskarret og fjern kerner og tråde. Skær ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,5x0,5 cm. Nogle af ternen vil "koge ud" i risottoen og andre vil beholde form, - det giver en dejlig creme risotto med en god fylde.
  • Varm olien op i en gryde ved middel varme, og steg græskartern, løg og hvidløg af sammen med timian i ca. 10 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin over og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
  • Server risottoen med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.
Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto – Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto – Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto – Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Græskarrisotto – Nem opskrift på risotto med græskar og timian

Kommentarer

  1. Pingback: Spinatsalat med bagt græskar - Opskrift på bagt græskar med spinat

  2. Jeanett Nielsen

    Smagen af risottoen var meget fin. Smagte dog ikke så meget at græskar, som jeg havde regnet med. Og så smagte den af ALT for meget olie. Vi kunne hælde olie fra vores tallerkner, efter retten var færdig kogt. Ikke en god oplevelse..

    • Hej Jeanett

      Det er da ærgerligt at høre, – og det lyder meget underligt. Jeg har lavet den risotto simpelthen så mange gange, og har aldrig oplevet det du beskriver mht. olien. Men super ærgerligt da.

      De beste hilsner
      Dianna

Skriv et svar til Jeanett Nielsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*