Tomatrisotto - Opskrift på cremet tomatrisotto med timian

Cremet tomatrisotto

Cremet tomatrisotto
Opskrift på skøn og enkelt tomatrisotto med en fantastisk dyb og rund smag.
Tomatrisotto - Opskrift på cremet tomatrisotto med timian

Lækker cremet risotto med skøn smag af tomat, timian og parmesan, – enkelt, elegant og rund i smagen.
Risottoen kan serveres alene eller som tilbehør til forskellig slags kød, fisk eller skaldyr.
Den er super nem at lave, tager ikke meget mere end 30 minutter, og smagen er simpelthen så dyb og lækker.

Tomatrisotto - Opskrift på cremet tomatrisotto med timian

Cremet tomatrisotto

Opskrift på skøn og enkelt tomatrisotto med en fantastisk dyb og rund smag.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.69 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris

  • 2

    løg, finthakket

  • 5 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 4 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 ds

    hakkede tomater (gerne polpa tomater)

  • 4 dl

    hvidvin

  • 8 dl

    grøntsagsboullion (2 boullion terninger)

  • 1 dl

    olivenolie

  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 5-6 spsk friske timian blade
  • Salt og peber

  • Revet parmesan og lidt timian til toppen

Sådan gør du

  • Bland boullion med hakkede tomater, - giv det gerne en tur med stavblenderen for at gøre væsken helt glat. Dette kan undlades hvis der bruges polpa tomater.
  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af ved svag varme til løgene er klare.
  • Tilsæt risottorisene og steg med i 3-5 minutter, - rør jævnligt.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem under omrøring et par minutter.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene, fortsat ved svar varme, og tilsæt samtidig timian bladene.
  • Hæld boullion over risene af flere omgange, - lad væsken koge ind inden der tilsættes nyt. Fortsæt til det hele er brugt og risene er al dente, - ca. 20 min.
  • Rør parmesanen i og smag til med salt og peber. Risottoen skal være let flydende og cremet i konsistensen, så tilsæt evt. en smule mere vand hvis den virker for fast.
  • Server straks med lidt parmesan og frisk timian på toppen.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)