Græskarkage med frosting - Opskrift på halloween kage med græskar

Græskarkage med appelsin og frosting – Halloweenkage

Græskarkage med frosting - Opskrift på halloween kage med græskar
Græskarkage med appelsin og frosting - Halloweenkage
Opskrift på nem og lækker græskarkage med appelsin og frosting - perfekt til halloween.
8-10 personer
5 fra 13 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Lækker saftig græskarkage med appelsin og cremet blød vanilje frosting. Kagen er let krydret med bl.a. kanel, kardemomme og ingefær, – krydderier der går fantastisk sammen men græskar og kagens sødme. En kage hele familien elsker.
Denne græskarkage er også perfekt som halloweenkage, – børnene elsker den.
Halloweenkage med græskar er et must herhjemme, og du kan evt. pynte frostingen med små edderkopper lavet af lakridssnørrer, sukkerøjne i små bunker af knuste bastognekiks eller lignende.

Græskarkage med frosting - Opskrift på halloween kage med græskar

Græskarkage med appelsin og frosting – Halloweenkage

Opskrift på nem og lækker græskarkage med appelsin og frosting – perfekt til halloween.
8-10 personer
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Nøgleord: Halloweenkage
Samlet tid: 1 time
Ændre antal10 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Græskarkage

  • 300 g græskar, – groftrevet
  • 250 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 1 appelsin, – saft og fintrevet skal heraf – ca. 1/2 dl saft
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk salt

Frosting

  • 100 g flødeost
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 140 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Derudover

  • 1 appelsin – fintrevet skal til toppen
  • Evt. guldflager

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Græskarkage

  • Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset, – lad det køle af et øjeblik.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend græskarret heri sammen med skallen af en appelsin.
  • Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel eller lignende.
  • Hæld smør og appelsinsaft i, og rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
  • Beklæd en springform på ca. 24 cm. i diameter med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med lidt smør.
  • Hæld dejen heri, og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min. Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
  • Lad kagen køle af inden den tages ud af formen og toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og rør det hele godt og hurtigt sammen.
  • Smør kagen med et godt lag frosting, – top med fintrevet appelsinskal og evt. guldflager. Opbevar kagen på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, – men den kan sagtens opbevares på køl. Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Græskarkage med appelsin og frosting - Opskrift på halloweenkage
Græskarkage med appelsin og frosting – Opskrift på halloweenkage
Græskarkage med appelsin og frosting - Opskrift på halloweenkage
Græskarkage med appelsin og frosting – Opskrift på halloweenkage

Kommentarer

  1. 5 stars
    Dejlig kage – nem og hurtig
    Jeg har brugt butternut squash, og undladt frosting, for at spare kalorier.

    • Hej Anna

      Tusind tak for din besked, – hvor er jeg glad for at du kan lide opskriften 🙂
      Og virkelig god ide med toppingen, – der sparer man altså alligevel en del kcal, og kagen er jo dejlig saftig alligevel 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)