
Lækker saftig græskarkage med appelsin og cremet blød vanilje frosting. Kagen er let krydret med bl.a. kanel, kardemomme og ingefær, – krydderier der går fantastisk sammen men græskar og kagens sødme. En kage hele familien elsker.
Denne græskarkage er også perfekt som halloweenkage, – børnene elsker den.
Halloweenkage med græskar er et must herhjemme, og du kan evt. pynte frostingen med små edderkopper lavet af lakridssnørrer, sukkerøjne i små bunker af knuste bastognekiks eller lignende.

Græskarkage med appelsin og frosting – Halloweenkage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Græskarkage
- 300 g græskar, – groftrevet
- 250 g hvedemel
- 250 g sukker
- 150 g smør
- 3 æg
- 1 appelsin, – saft og fintrevet skal heraf – ca. 1/2 dl saft
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk salt
Frosting
- 100 g flødeost
- 75 g smør, stuetemperatur
- 140 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Derudover
- 1 appelsin – fintrevet skal til toppen
- Evt. guldflager
Sådan gør du
Græskarkage
- Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset, – lad det køle af et øjeblik.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend græskarret heri sammen med skallen af en appelsin.
- Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel eller lignende.
- Hæld smør og appelsinsaft i, og rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
- Beklæd en springform på ca. 24 cm. i diameter med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med lidt smør.
- Hæld dejen heri, og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min. Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
- Lad kagen køle af inden den tages ud af formen og toppes med frosting.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og rør det hele godt og hurtigt sammen.
- Smør kagen med et godt lag frosting, – top med fintrevet appelsinskal og evt. guldflager. Opbevar kagen på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, – men den kan sagtens opbevares på køl. Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.


Dejlig kage – nem og hurtig
Jeg har brugt butternut squash, og undladt frosting, for at spare kalorier.
Hej Anna
Tusind tak for din besked, – hvor er jeg glad for at du kan lide opskriften 🙂
Og virkelig god ide med toppingen, – der sparer man altså alligevel en del kcal, og kagen er jo dejlig saftig alligevel 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna