
Nem og lækker græsk inspireret bønnesalat med haricots verts, cherrytomater, feta og mandler.
Bønnesalat med grønne bønner, – så nem og virkelig lækker som tilbehør sommer som vinter.
Haricots verts og tomater er vendt med den lækreste græske vinaigrette, – og derefter mixet med lidt feldsalat, smuldret feta og hakkede mandler.
En virkelig lækker kombi som kan serveres til alt fra en stegt kylling, til bagt laks, – klassisk blandet grille eller som tilbehør til en græsk stifado.
Apropos græsk stifado, – prøv min opskrift på den lækre græske simreret. Den er pakket med smag, fylde og uhmm så lækker. Opskrift på græsk stifado – klik her.
Opskriften på græsk inspireret bønnesalat med grønnebønner og tomater finder du herunder, – jeg håber du kan lide den.

Græsk bønnesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g haricots verts – gerne friske
- 200 g cherry tomater, halveret
- 3 forårsløg, snittet
- 2 håndfulde feldsalat (eller andet salat)
- 100 g feta
- 1 håndfuld mandler, grofthakket
Græsk vinaigrette
- 1/2 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk god mørk balsamico
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 1-2 spsk frisk persille, finthakket
- 1 1/2 tsl tørret oregano
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bruges friske bønner, skal disse først renses og enden skæres af.
- Hæld bønnerne i en gryde med en smule vand og salt, og kog/damp dem i 3-5 minutter.*Tilberedningstiden afhænger af hvor meget vand du bruger. bønnerne skal være møre, men ikke udkogte.
- Skyld straks bønnerne i rigeligt koldt vand. Læg dem. evt. i isvand, så beholder de den smukke grønne farve.Lad dem derefter drøne godt for væde.
- Bland ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og peber.
- Vend vinaigretten sammen med bønner, tomater og forårsløg.
- Læg feldsalaten i en dyb tallerken eller salatskål, og læg bønner og tomater ovenpå, – vend det let og hurtigt sammen.*Du kan med fordel lægge salaten i to lag, – med feldsalat, bønne/tomat mix, lidt feta og mandler mellem hvert lag.
- Top med smuldret feta og hakkede mandler, og evt. lidt ekstra friskkværnet peber inden servering.
