Græsk bønnesalat - Bønnesalat med grønne bønner og tomater

Græsk bønnesalat

Græsk bønnesalat
Opskrift på nem bønnesalat med græsk vinaigrette - Bønnesalat med haricots verts
Græsk bønnesalat - Bønnesalat med grønne bønner og tomater

Nem og lækker græsk inspireret bønnesalat med haricots verts, cherrytomater, feta og mandler.
Bønnesalat med grønne bønner, – så nem og virkelig lækker som tilbehør sommer som vinter.
Haricots verts og tomater er vendt med den lækreste græske vinaigrette, – og derefter mixet med lidt feldsalat, smuldret feta og hakkede mandler.
En virkelig lækker kombi som kan serveres til alt fra en stegt kylling, til bagt laks, – klassisk blandet grille eller som tilbehør til en græsk stifado.
Apropos græsk stifado, – prøv min opskrift på den lækre græske simreret. Den er pakket med smag, fylde og uhmm så lækker. Opskrift på græsk stifado – klik her.

Opskriften på græsk inspireret bønnesalat med grønnebønner og tomater finder du herunder, – jeg håber du kan lide den.

Græsk bønnesalat - Bønnesalat med grønne bønner og tomater

Græsk bønnesalat

Opskrift på nem bønnesalat med græsk vinaigrette – Bønnesalat med haricots verts
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.91 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Græsk
Keyword: Edamamebønner, Græskar, Grønne bønner, Haricots Verts
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g haricots verts – gerne friske
  • 200 g cherry tomater, halveret
  • 3 forårsløg, snittet
  • 2 håndfulde feldsalat (eller andet salat)
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld mandler, grofthakket

Græsk vinaigrette

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk god mørk balsamico
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 1-2 spsk frisk persille, finthakket
  • 1 1/2 tsl tørret oregano
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bruges friske bønner, skal disse først renses og enden skæres af.
  • Hæld bønnerne i en gryde med en smule vand og salt, og kog/damp dem i 3-5 minutter.
    *Tilberedningstiden afhænger af hvor meget vand du bruger. bønnerne skal være møre, men ikke udkogte.
  • Skyld straks bønnerne i rigeligt koldt vand. Læg dem. evt. i isvand, så beholder de den smukke grønne farve.
    Lad dem derefter drøne godt for væde.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og peber.
  • Vend vinaigretten sammen med bønner, tomater og forårsløg.
  • Læg feldsalaten i en dyb tallerken eller salatskål, og læg bønner og tomater ovenpå, – vend det let og hurtigt sammen.
    *Du kan med fordel lægge salaten i to lag, – med feldsalat, bønne/tomat mix, lidt feta og mandler mellem hvert lag.
  • Top med smuldret feta og hakkede mandler, og evt. lidt ekstra friskkværnet peber inden servering.
Græsk bønnesalat - Bønnesalat med grønne bønner og tomater
Græsk bønnesalat – Bønnesalat med grønne bønner og tomater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)