Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Græsk stifado

Græsk stifado
Opskrift på lækker græsk stifado, - en skøn simreret med masser af smag.
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Fantastisk græsk simre gryderet med tykkam og grøntsager tilberedt i rødvin og masser af varme krydderier, – smør mørt kød og virkelig fantastisk velsmagende sauce.
Stifado må vist være græskernes svar på en fransk Boeuf Bourguignon, – en skøn simre ret fyldt med smag, skønne krydderier og velbehag.
Vi er vilde med den herhjemme og serverer den gerne med en god kartoffelmos eller ris.
Retten egner sig perfekt til at opvarme dagen efter ligesom den også er fryseegnet.
Er du til lam kan retten med fordel tilberedes med et godt stykke bov eller lignende.

Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Græsk stifado

Opskrift på lækker græsk stifado, - en skøn simreret med masser af smag.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    tykkam, skåret i store tern

  • 10

    skalotteløg, skrællet

  • 2 stængler

    bladselleri, fintsnittet

  • 2

    store gulerødder, skåret i skiver

  • 4 fed

    hvidløg, skåret i tynde skiver

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille

  • 5 dl

    rødvin

  • 2 dl

    vand + 1/2 oksebouillon terning

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2

    kanelstænger

  • 2

    laurbærblade

  • 1 tsk

    stødt spidskommen

  • 1/4 tsk

    stødt nelliker

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits kødet grundigt af, - evt. af et par omgange hvis grydens diameter ikke er så stor. Kødet skal stege og brunes, - ikke koge. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt de hele pillede løg, hvidløg, bladselleri, gulerod og persille og steg med en 5 minutters tid, - rør undervejs.
  • Drys krydderierne over, og lad dem varme igennem inden tomat koncentrat tilsættes og varmes med.
  • Tilsæt melet og rør det godt runde i blandingen, og hæld derefter rødvinen over sammen med kanelstænger og laurbærblade, og lad det små simre i 10 minutter.
  • Tilsæt vandet samt bouillon, og lad nu retten simre under låg, - gerne med lidt luft til i ca. 2 1/2 time, rør nogle gange undervejs.
  • Den sidste halve time kan lovet tages af, så retten får lov at komme af med dampen og koge yderligere ind, - rør forsigtigt så løgene ikke går i stykker. Saucen skal være lækker glacet.
  • Smag saucen til med salt og peber, og server med en god kartoffelmos, ris eller lignende.
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Kommentarer

  1. Hej Dianna
    Hold nu op nogen lækre opskrifter du har på din blog.
    Vi har lige lavet din græske Stifado og nej, hvor var den lækker.
    Dine opskrifter er godt beskrevet og nemme at følge.
    Jeg er fan. Tak for mad 🙂
    Bedste hilsner Ane

    • Hej Ane

      Tusind tusind tak for din dejlige besked, – hvor gør det mig bare glad at høre:)
      Det er så vigtig at opskrifterne er nemme at følgelig forstå, så det er virkelig dejligt at høre Og at retterne smager Jer er jo bare det bedste, – TUSIND TAK

      Rigtig god weekend og tak fordi du tig dig tid til at skrive

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Rikke Lind Lunau

    Hej Diana
    Hvor lyder dette bare som en skøn ret – den skal helt sikkert afprøves 🙂
    Kan den laves dagen i forvejen og varmes op på dagen?
    Vh Rikke

    • Hej Rikke

      Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre, den smager også virkelig dejligt.

      Du kan sagtens lave den dagen i forvejen og opvarme den dagen efter, – der har den bare endnu mere smag, det er det dejlige ved sådan nogle simre gryderetter:)

      God fornøjelse med den:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Super lækker stifado. Min mand og hans bror har begge rejst meget i Grækenland og de var helt vilde med retten! Tak fordi du gør opskrifterne så nemme og hurtige som muligt 😉

    • Hej Katja

      Det var da en helt igennem vidunderlig besked at modtage, – tusind tusind tak for de søde ord, det er jeg bare så glad for at høre:)

      Rigtig dejlig søndag:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*