Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Græsk stifado

Hvad synes du?


Fantastisk græsk simre gryderet med tykkam og grøntsager tilberedt i rødvin og masser af varme krydderier, – smør mørt kød og virkelig fantastisk velsmagende sauce.
Stifado må vist være græskernes svar på en fransk Boeuf Bourguignon, – en skøn simre ret fyldt med smag, skønne krydderier og velbehag.
Vi er vilde med den herhjemme og serverer den gerne med en god kartoffelmos eller ris.
Retten egner sig perfekt til at opvarme dagen efter ligesom den også er fryseegnet.
Er du til lam kan retten med fordel tilberedes med et godt stykke bov eller lignende.

Græsk stifado

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 3 timer

Opskrift på lækker græsk stifado, - en skøn simreret med masser af smag.

Ingredienser

  • 1 kg tykkam, skåret i store tern
  • 10 skalotteløg, skrællet
  • 2 stængler bladselleri, fintsnittet
  • 2 store gulerødder, skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 5 dl rødvin
  • 2 dl vand + 1/2 oksebouillon terning
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 kanelstænger
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk stødt nelliker
  • Salt og peber
  • Olie

Fremgangsmåde

1

Varm en god sjat olie i en gryde og svits kødet grundigt af, - evt. af et par omgange hvis grydens diameter ikke er så stor. Kødet skal stege og brunes, - ikke koge. Krydr med salt og peber.

2

Tilsæt de hele pillede løg, hvidløg, bladselleri, gulerod og persille og steg med en 5 minutters tid, - rør undervejs.

3

Drys krydderierne over, og lad dem varme igennem inden tomat koncentrat tilsættes og varmes med.

4

Tilsæt melet og rør det godt runde i blandingen, og hæld derefter rødvinen over sammen med kanelstænger og laurbærblade, og lad det små simre i 10 minutter.

5

Tilsæt vandet samt bouillon, og lad nu retten simre under låg, - gerne med lidt luft til i ca. 2 1/2 time, rør nogle gange undervejs.

6

Den sidste halve time kan lovet tages af, så retten får lov at komme af med dampen og koge yderligere ind, - rør forsigtigt så løgene ikke går i stykker. Saucen skal være lækker glacet.

7

Smag saucen til med salt og peber, og server med en god kartoffelmos, ris eller lignende.

Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam
Græsk stifado – Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*