Fantastisk græsk simre gryderet med tykkam og grøntsager, – tilberedt i rødvin og masser af varme krydderier. Smør mørt kød og fantastisk velsmagende sauce.
Stifado må vist være græskernes svar på en fransk Boeuf Bourguignon, – en skøn simre ret fyldt med smag, skønne krydderier og velbehag.
Vi er vilde med den herhjemme og serverer den gerne med en god kartoffelmos eller ris.
Retten egner sig perfekt til at opvarme dagen efter ligesom den også er fryseegnet.
Er du til lam kan retten med fordel tilberedes med et godt stykke bov eller lignende.
Græsk stifado
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg tykkam eller inderlår, skåret i store tern
- 10
skalotteløg, skrællet
- 2 stængler
bladselleri, fintsnittet
- 2
store gulerødder, skåret i skiver
- 4 fed
hvidløg, skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld
bredbladet persille
- 5 dl
rødvin
- 2 dl
vand + 1/2 oksebouillon terning
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 2 spsk
hvedemel
- 2
kanelstænger
- 2
laurbærblade
- 1 tsk
stødt spidskommen
- 1/4 tsk
stødt nelliker
- Salt og friskkværnet peber
-
Olie
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie i en gryde og brun kødet godt af. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt de hele pillede løg, hvidløg, bladselleri, gulerod og persille og steg med i 5 minutters tid - rør undervejs.
- Drys krydderierne over, og varm igennem, inden tomatkoncentratet tilsættes og varmes med.
- Tilsæt melet og rør det godt rundt, og hæld derefter rødvinen over sammen med kanelstænger og laurbærblade. Lad det småsimre i 10 minutter.
- Tilsæt vand og bouillon, og lad retten simre under låg - gerne med lidt luft til i ca. 2 1/2 time. Rør et par gange undervejs.
- Den sidste halve time kan låget tages af, så retten får lov at komme af med dampen og koge yderligere ind. Rør forsigtigt så løgene ikke går i stykker.
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, og server med en god kartoffelmos, ris eller lignende.
Hej Dianna
Hold nu op nogen lækre opskrifter du har på din blog.
Vi har lige lavet din græske Stifado og nej, hvor var den lækker.
Dine opskrifter er godt beskrevet og nemme at følge.
Jeg er fan. Tak for mad 🙂
Bedste hilsner Ane
Hej Ane
Tusind tusind tak for din dejlige besked, – hvor gør det mig bare glad at høre:)
Det er så vigtig at opskrifterne er nemme at følgelig forstå, så det er virkelig dejligt at høre Og at retterne smager Jer er jo bare det bedste, – TUSIND TAK
Rigtig god weekend og tak fordi du tig dig tid til at skrive
De bedste hilsner
Dianna
Hej Diana
Hvor lyder dette bare som en skøn ret – den skal helt sikkert afprøves 🙂
Kan den laves dagen i forvejen og varmes op på dagen?
Vh Rikke
Hej Rikke
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre, den smager også virkelig dejligt.
Du kan sagtens lave den dagen i forvejen og opvarme den dagen efter, – der har den bare endnu mere smag, det er det dejlige ved sådan nogle simre gryderetter:)
God fornøjelse med den:)
De bedste hilsner
Dianna
Super lækker stifado. Min mand og hans bror har begge rejst meget i Grækenland og de var helt vilde med retten! Tak fordi du gør opskrifterne så nemme og hurtige som muligt 😉
Hej Katja
Det var da en helt igennem vidunderlig besked at modtage, – tusind tusind tak for de søde ord, det er jeg bare så glad for at høre:)
Rigtig dejlig søndag:)
Kh Dianna
Superb lækker græsk stifado opskrift skøn opskrift, som du som altid, skriver enkelt så vi alle kan følge med, og vi glæder os allerede til “restemad” i morgen☺ tak for mad☺
Hej Jessie
Åhh hvor er det bare sødt af dig at skrive det, – det betyder så meget at opskrifterne er nemme at gå til:)
Tak for din besked og rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Hold da op, hvor vi nød denne ret. Og dejlig let at tilberede. Og oplagt at lave en større portion, så der er endnu lettere madlavning et par dage.
Et spørgsmål: Hvor meget fedt pudser du af?
Hej Jan
Hvor er de bare dejligt at høre, – tusid tak fordi du skriver det 🙂
Og lige præcis, – den er er perfekt til opvarmning og kan faktisk også sagtens fryses 🙂
Altså generelt synes jeg ikke der er meget at pudse af på de stykker tykkam jeg har købt. Men får du et stykke med mere fedt på, – så ville jeg bare pudse af så der ikke sidder store klumper. Den må godt have en god marmorering, – også udenpå 🙂
Dbh Dianna
Hejsa. Nu det så anden gang inden for en lille måned jeg laver denne ret. Jeg har ikke det store udvalg af kød men jeg finder altid en oksecuvette. Jeg laver først alt i en god gryde og så når den skal småsimre ryger det hele over i en slowcooker på en 8-12 timer så kan jeg lave det når jeg står op og bare nyde resten af dagen. Super lækker mad. Tak for dig
Hej Tim
Åhhh hvor er det dejligt at høre altså, – og god idé med slowcooker.
Jeg har okse én stående, men har desværre ikke været så god til at få den brugt.
Må prøve det som du skriver en dag, – tak for fiffet 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Verdensklasse ret og super fin opskrift at følge. Mange tak forminspirationen, og så må jeg bare sige, at dine madfotos lige fjerner al tvivl om hvem af jer madtrenden, jeg vælger. God sommer 🙂
Hej Henrik
Arh men hold op en fantastisk besked at modtage, – det er jeg simpelthen så glad for at høre.
Tusind tak for de søde ord 🙂
Rigtig dejlig dag, og god sommer til dig også 🙂
Kh Dianna
Tusind tak for en fod blog og nogle fantastiske opskrifter
Har en oksespidsbryst steg i fryseren jeg gerne ville bruge til denne ret? Skal den mon simre længere?
Mvh Ann
Hej Ann
Du kan sagtens bruge oksespidsbryst. Og mht. tilberedning, så tror jeg tiden passer rigtig fint, måske en smule længere – men mærk på det efter 2 1/2 time 🙂
Rigtig god fornøjselse.
Dbh Dianna
Fantastisk opskrift – fik vores tanker hen på vores mange ferier på de græske øer. Stor anbefaling!
Hej Morten
Ej hvor er det fantastisk at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Hej Diana
Vil man kunne lave den på klumper af nakkefilet i stedet for oksekød?
Kh. Mariann
Hej Mariann
Du kan sagtens lave den med nakkefilet i stedet for, – kødet er selvfølgelig lysere i smagen:)
Kh Dianna
Hej
Jeg er i fuld gang med den Græske Stifado. dufter fantastisk, ska nu simre i 2 timer, jeg glæder mig til at smage
Hej Lilli
Ej hvor er det dejligt at høre, – jeg håber retten smagte jer 🙂
Kh Dianna
Det var en himmerigs mundfuld . Fantastisk…tak for mad
Hej igen Lilli
Åhhh det er jeg simpelthen SÅ glad for at høre, dejligt I kunne lide den – tak 🙂
Kh Dianna
Hej. Den ret ser så lækker ud. Kan jeg bruge lammekød?
Hej sludder
Tusind tak:)
Og ja, du kan sagtens bruge lammekød – vælg et stykke af lammet hvor kødet kan tåle at braisere:)
Kh Dianna
Det ser lækkert ud, kan man lave den i en stegeso i ovnen.?
Hejsa
Dejligt at høre, tak 🙂
Det tænker jeg klart du kan gøre. Jeg har ikke selv meget erfaring med stegeso, – men kan slet ikke se, hvorfor det ikke skulle blive fantastisk:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Jeg elsker dine opskrifter, tusind tak.
Jeg vil lave denne ret som gæstemad i weekenden. Nu hvor det er græsk, tænkte jeg på at lave tzaitiki, græsk salat og fladbrød til. Ville du stadig servere ris eller kartoffelmos til den kombi, eller har du en anden god ide? Kh Mia
Hej Mia
Tak for din dejlige besked 🙂
Når du serverer de andre græske retter til, så vil jeg anbefale ris til – synes mosen bliver for kompakt til de andre elementer 🙂
Men synes det er en vildt god ide med både brød, tzatziki og salaten til, det lyder altså som en konge middag 🙂
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker simreret. Lavede den med lammekoteletter. Og så i Rømertopf i 3 timer. Nam!
Er normalt ikke til eksotiske krydderier, men fik mig en øjenåbner her.. Det smagte virkelig godt!
Hej Søren
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Og fedt det fungerede i en rømertopf, – det fif bliver hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Tak for dine dejlige opskrifter. De er altid udførlige, og dine fotos gør, at det ofte er en af dine opskrifter, jeg klikker ind på.
Hej Inger
Åhhh hvor er det sødt skrevet, tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Det er blevet vores favorit stifado, har lavet den mange gange på opfordring af min søn. Vi laver pastaris og putter dem i bunden af en dyb skål/tallerken derefter stifado og igen pastaris og til sidst et låg af rund flødeost, derefter ind i oven til flødeosten er smeltet. Smager SÅ fantastisk. Skal lave den igen i morgen, dog med oksebov, kan jeg også det? Tak for denne lækre opskrift
Hej Tania
Ej hvor lyder det bare lækkert – og tak for de søde ord 🙂
Du kan sagtens bruge oksebov til det 🙂
Rigtig god pinse:)
Kh Dianna
Hej Dianna. Jeg stoppede min søgen efter den helt rigtige opskrift, da jeg så billede af din opskriftEn tanke, kunne jeg bruge kalvekød. En del schnitzelen fylder i fryseren. Bh Annette.
Hej Annette
Åhhh tak altså 🙂
Har dog desværre ikke prøvet med schnitzelkød – så der må jeg være dig svar skyldig 🙂
Kh Dianna