Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Gourministeriet’s stjerneskud

En fantastisk dansk klassiker der aldrig går af mode og som bare altid hitter her i familien. Vores stjerneskud er serveret på smørstegt rugbrød og toppe med hjemmelavet Thousand Island dressing, enkelt og lækkert, – så bliver sådan en søndags frokost altså ikke meget bedre.

Gourministeriet's stjerneskud

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.

Ingredienser

  • Fisken
  • 8 rødspættefileter
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl panko rasp (eller almindelig)
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl hvidvin
  • Salt og peber
  • 2-5 liter friture olie eller vindruekerneolie
  • Thousand Island
  • 1 dl god mayonnaise, - vi bruger Hellmann's
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk dijonsennep
  • 4 cornichoner, finthakkede
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1/2 bdt frisk dild, finthakket
  • 1/4 citron, saften heraf
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 4 skiver godt groft rugbrød
  • Rejer i lage, ca. 150 g drænet vægt, - skyllede og duppede tørre
  • 8 grønne asparges,
  • Blandet salat og krydderurter til anretning
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Thousand Island Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal bruges.

2

Fisken Tænd ovnen på 180 grader, og varm samtidig olien op i en stor gryde til 160-180 grader.

3

Rens rødspættefileterne for evt. urenhedder og dup dem tørre.

4

Krydr 4 af fileterne med lidt salt og lidt friskpresset citronsaft. Rul dem sammen og stik en tandstik i så de holder formen, og placer dem i et lille ovnfast fad med hvidvinen i. Damp dem i ovnen i ca. 10-12 min.

5

Vend de andre 4 rødspættefileterne i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.

6

Fritter rødspættefileterne i den varme olie til de er gyldne, og lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, - krydr med salt.

7

Smelt lidt smør på en pande og steg de 4 skiver rugbrød til de er gyldne og sprøde.

8

Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække og overhæld dem med kogende vand, lad dem hvile i 3 min. hvorefter vandet hældes fra.

9

Anretning Top det stegte rugbrød med lidt grønne salatblade. Læg en dampet fiskerulle i det ene hjørne og læg derefter en sprød fiskefilet ovenpå. Top med rejer og lidt blandet grønt, - salater eller krydderurter.

10

Server stjerneskuddet med Thousand Island dressing ved siden af.

Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud
Det bedste klassisk stjerneskud – enkelt og lækkert.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Thousand Island - Opskrift på Thousand Island dressing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*