En fantastisk dansk klassiker der aldrig går af mode og som bare altid hitter her i familien. Vores stjerneskud er serveret på smørstegt rugbrød og toppe med hjemmelavet Thousand Island dressing, enkelt og lækkert, – så bliver sådan en søndags frokost altså ikke meget bedre.
Gourministeriet's stjerneskud
Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.
Ingredienser
- Fisken
- 8 rødspættefileter
- 2 æg, sammenpisket
- 2 dl hvedemel
- 2 dl panko rasp (eller almindelig)
- 1/2 citron
- 1/2 dl hvidvin
- Salt og peber
- 2-5 liter friture olie eller vindruekerneolie
- Thousand Island
- 1 dl god mayonnaise, - vi bruger Hellmann's
- 1 dl cremefraiche 18%
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk dijonsennep
- 4 cornichoner, finthakkede
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1/2 bdt frisk dild, finthakket
- 1/4 citron, saften heraf
- Salt og peber
- Derudover
- 4 skiver godt groft rugbrød
- Rejer i lage, ca. 150 g drænet vægt, - skyllede og duppede tørre
- 8 grønne asparges,
- Blandet salat og krydderurter til anretning
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
Thousand Island Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal bruges.
Fisken Tænd ovnen på 180 grader, og varm samtidig olien op i en stor gryde til 160-180 grader.
Rens rødspættefileterne for evt. urenhedder og dup dem tørre.
Krydr 4 af fileterne med lidt salt og lidt friskpresset citronsaft. Rul dem sammen og stik en tandstik i så de holder formen, og placer dem i et lille ovnfast fad med hvidvinen i. Damp dem i ovnen i ca. 10-12 min.
Vend de andre 4 rødspættefileterne i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
Fritter rødspættefileterne i den varme olie til de er gyldne, og lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, - krydr med salt.
Smelt lidt smør på en pande og steg de 4 skiver rugbrød til de er gyldne og sprøde.
Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække og overhæld dem med kogende vand, lad dem hvile i 3 min. hvorefter vandet hældes fra.
Anretning Top det stegte rugbrød med lidt grønne salatblade. Læg en dampet fiskerulle i det ene hjørne og læg derefter en sprød fiskefilet ovenpå. Top med rejer og lidt blandet grønt, - salater eller krydderurter.
Server stjerneskuddet med Thousand Island dressing ved siden af.

Pingback: Thousand Island - Opskrift på Thousand Island dressing