Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Gourministeriet’s stjerneskud

Gourministeriet's stjerneskud
Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.
Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

En fantastisk dansk klassiker der aldrig går af mode og som bare altid hitter her i familien. Vores stjerneskud er serveret på smørstegt rugbrød og toppe med hjemmelavet Thousand Island dressing, enkelt og lækkert, – så bliver sådan en søndags frokost altså ikke meget bedre.

Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Gourministeriet's stjerneskud

Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.63 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Fisken

  • 8 små rødspættefileter
  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    hvedemel

  • 2 dl

    panko rasp (eller almindelig)

  • 1/2

    citron

  • 1/2 dl

    hvidvin

  • Salt og peber

  • 2 liter friture olie eller vindruekerneolie

Thousand Island

  • 100 g

    god mayonnaise, - vi bruger Hellmann's

  • 125 g cremefraiche 18%
  • 2 spsk

    ketchup

  • 1 tsk

    dijonsennep

  • 1 syltet agurk, finthakket (ca. 40 g)
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 1/2 bdt

    frisk dild, finthakket

  • 1 spæk friskpresset citron
  • Salt og peber

Derudover

  • 4 skiver

    godt groft rugbrød

  • 150 g Rejer i lage, ca. 150 g drænet vægt, - skyllede og duppede tørre
  • 8

    grønne asparges,

  • Blandet salat og krydderurter til anretning

  • Smør til stegning

Sådan gør du

Thousand Island

  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal bruges.

Fisken

  • Tænd ovnen på 180 grader, og varm samtidig olien op i en stor gryde til 160-180 grader.
  • Rens rødspættefileterne for evt. urenhedder og dup dem tørre.
  • Krydr 4 af fileterne med lidt salt og lidt friskpresset citronsaft. Rul dem sammen og stik en tandstik i så de holder formen, og placer dem i et lille ovnfast fad med hvidvinen i. Damp dem i ovnen i ca. 10-12 min.
  • Vend de andre 4 rødspættefileterne i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
  • Fritter rødspættefileterne i den varme olie til de er gyldne, og lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, - krydr med salt.
  • Smelt lidt smør på en pande og steg de 4 skiver rugbrød til de er gyldne og sprøde.
  • Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække og overhæld dem med kogende vand, lad dem hvile i 3 min. hvorefter vandet hældes fra.

Anretning

  • Top det stegte rugbrød med lidt grønne salatblade. Læg en dampet fiskerulle i det ene hjørne og læg derefter en sprød fiskefilet ovenpå. Top med rejer og lidt blandet grønt, - salater eller krydderurter.
  • Server stjerneskuddet med Thousand Island dressing ved siden af.
Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud
Stjerneskud – Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Thousand Island - Opskrift på Thousand Island dressing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)