Lækker fransk galette fyldt med solmodne tomater, og en lækker ricotta creme med hvidløg og soltørrede tomater.
Galette er super nemt at lave, – jeg laver blot en klassisk tærtedej, – men den kan også laves med boghvedemel.
Fyldet kan varieres i det uendelige, – og tærten er bare så fin, rustik og lækker i både smag og udtryk.
Galette med ricotta creme og tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tærtedej
- 200 g hvedemel
- 120 g koldt smør
- 2-3 spsk koldt vand
- 1/2 tsk salt
Fyld
- 12 mellemstore tomater, skåret i kvarte
- 5 kviste frisk timian
- 125 g ricotta
- 35 g parmesan, revet
- 1 æg
- 50 g soltørrede tomater, grofthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
Tærtedej
- Smuldr smørret ned i melet og bland det godt sammen med hænderne til en smuldret masse.
- Tilsæt salt og saml til sidst dejen med vand, – tilføj lidt ad gangen.
- Lad dejen hvile på køl i min. 30 min. men gerne længere. Pak den i en pose eller film.
Fyld
- Rør ricotta sammen med soltørrede tomater, parmesan og hvidløg og smagt til med salt og peber.
- Rør ægget i ricotta cremen og sæt til side.
- Varm lidt olie på en pande og steg tomaterne af sammen med kviste af timian i ca. 5 min. ved middel varme, – ryst panden undervejs og krydr med salt og peber.
- Smør tærtebunden med et jævnt lag ricotta cremen. Lad de yderste ca. 3 cm af dejen forblive bar, – disse skal pakkes ind over fyldes.
- Læg de stegte tomater ovenpå ricotta cremen, – fjern eventuelle hårde stilke fra timianen.
- Fold siderne ind over fyldet, start i den ene side og arbejd dig rundt, – dejen vil lave en naturligt "fold" for dig.Stik evt. skaftet af en gaffel ind under samlingerne, og mas med en finger uden på dejen, så sikrer du den ikke går op under bagning.
- Bag din galette i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min.
- Lad galetten hvile 5-10 min. inden den serveres, evt. toppet med frisk timian.