Frisk kartoffelsalat med sommergrønt
Opskrift på frisk og lækker kartoffelsalat med sprøde grøntsager.

Frisk og lækker kartoffelsalat, perfekt til det lune forår og sommerens grill.
Server den til en god bøf, en klassisk schnitzel, helstegt kylling eller lækre grøntsagsfrikadeller, – den fungerer samme med det meste.

Frisk kartoffelsalat med sommergrønt
Opskrift på frisk og lækker kartoffelsalat med sprøde grøntsager.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Antal: 4 Personer
Følg mig på Instagram +140.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 1 kg
små friske kartofler
- 2 dl
ærter, optøede
- 1 bdt friske grønne asparges
- 4 forårsløg, fintsnittet
- 2 håndfulde
feldsalat
- 1 bk karse
- 3/4 dl god olivenolie
- 2 spsk
hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende
- 1-2 spsk citronsaft, og evt. lidt revet skal
- 1 spsk
honning
-
Salt og peber
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Sådan gør du
- Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.
- Overhæld asparges med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.
- Bland olivenolien med hvidvinseddike, citron og honning, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. fintrevet citronskal, - det giver en dejlig aromatisk smag.
- Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærterne, grønne asparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.
- 5 min inden servering vendes feldsalat, persille og karse i kartoffelsalaten.

Pingback: Ugens madplan uge 24 – Milles mad