Frisk og lækker kartoffelsalat, perfekt til det lune forår og sommerens grill.
Server den til en god bøf, en klassisk schnitzel, helstegt kylling eller lækre grøntsagsfrikadeller, – den fungerer samme med det meste.
Frisk kartoffelsalat med sommergrønt
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
små friske kartofler
- 2 dl
ærter, optøede
- 1 bdt friske grønne asparges
- 4 forårsløg, fintsnittet
- 2 håndfulde
feldsalat
- 1 bk karse
- 3/4 dl god olivenolie
- 2 spsk
hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende
- 1-2 spsk citronsaft, og evt. lidt revet skal
- 1 spsk
honning
-
Salt og peber
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Sådan gør du
- Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.
- Overhæld asparges med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.
- Bland olivenolien med hvidvinseddike, citron og honning, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. fintrevet citronskal, - det giver en dejlig aromatisk smag.
- Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærterne, grønne asparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.
- 5 min inden servering vendes feldsalat, persille og karse i kartoffelsalaten.
Pingback: Ugens madplan uge 24 – Milles mad