Kartoffelsalat - Opskrift på frisk kartoffelsalat med sommergrønt

Frisk kartoffelsalat med sommergrønt

Frisk og lækker kartoffelsalat, perfekt til det lune forår og sommerens grill.
Server den til en god bøf, en klassisk schnitzel, helstegt kylling eller lækre grøntsagsfrikadeller, – den fungerer samme med det meste.

Frisk kartoffelsalat med sommergrønt

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på frisk og lækker kartoffelsalat med sprøde grøntsager.

Ingredienser

  • 1 kg små friske kartofler
  • 2 dl ærter, optøede
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • 2 håndfulde feldsalat
  • 1 bk karse
  • 1 dl olivenolie
  • 4 spsk hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende
  • 2 spsk honning
  • Salt og peber
  • Evt. en lille håndfuld bredbladet persille, grofthakket

Fremgangsmåde

1

Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.

2

Overhæld asparges og forårsløg med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.

3

Bland olivenolien med hvidvinseddike og honning, og smag til med salt og peber.

4

Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærter, grønne asparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.

5

5 min inden servering vendes feldsalat, persille og karse i kartoffelsalaten.

Kartoffelsalat - Opskrift på frisk kartoffelsalat med sommergrønt
Frisk og lækker kartoffelsalat med sommergrønt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*