Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Denne portion er hovedretsstørrelse. Den kan anrettes i små skåle som her, - der vil man få ca. 12 små skåle, - eller man kan vælge at servere i større skåle, lave brødene for sig og lægge dem oven i suppen inden servering. I denne opskrift gennemgår jeg hvordan den tilberedes i små skåle der kommer en tur i ovnen for at gratinere osten.
Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Varm løgsuppe toppet med brødskiver og masser af gruyère, – det lyder ikke helt dårligt vel?
Denne franske løgsuppe har en perfekt balance mellem det søde fra de gyldne blancerede løg, let syre fra en sjat hvidvinseddike og det fede fra osten. Den smager helt fantastisk, og kan serveres som både forret og hovedret. Og top den nu med rigelige mængder gruyère, – den kan sagtens klare det.

Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe


Denne portion er hovedretsstørrelse. Den kan anrettes i små skåle som her, - der vil man få ca. 12 små skåle, - eller man kan vælge at servere i større skåle, lave brødene for sig og lægge dem oven i suppen inden servering. I denne opskrift gennemgår jeg hvordan den tilberedes i små skåle der kommer en tur i ovnen for at gratinere osten.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.36 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1,2 kg

    hvide løg, skåret i strimler

  • 2 fed

    hvidløg, revet

  • 2 dl

    hvidvin

  • 1 1/2 l

    okseboullion

  • 2 tsk

    hvidvinseddike

  • 2

    laurbærblade

  • 4

    stilke timian

  • 100 g

    smør

  • 1 flute - skåret i skiver på ca. 1/2 cm i tykkelsen
  • 300 g

    gruyère, groftrevet

  • Salt og peber

  • Blød timian til topping

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme og tilsæt løgene. Lad løgene stå til de er gyldne brune og godt karameliserede, - det tager ca. 30-45 min. Rør jævnligt undervejs så ikke de brænder på, og skru evt. lidt ned for blusset hvis de gør.
  • Tænd ovnen på 200 grader, fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag brødskiverne til de er helt sprøde. Stil dem til side og skru nu ovnen op på 230 grader, almindelig ovn.
  • Når løgene er godt brunede og karameliserede tilsættes hvidløg som steges med et minuts tid.
  • Hæld hvidvin over og lad den koge ind i et par minutter.
  • Hæld boullion over, tilsæt timian og laurbærblade, og lad suppe små simre i ca. 20 min.
  • Tilsæt hvidvinseddike og smag til med salt og peber.
  • Hæld suppen i de små skåle så den er ca. 1 cm fra kanten. Læg brødskiver på toppen af hver suppe, knæk evt. stykkerne så hele fladen er dækket af brød, og fyld derefter et godt lag revet ost ovenpå, - den kan godt klare en god hundfuld på hver.
  • Stil skålene på en bageplade og bag dem i ca. 5-8 min. til osten er smeltet helt ned i brødet, og har fået en gylden overflade.
  • Server straks toppet med lidt blød timian.
Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe – Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Kommentarer

  1. Finn Jensen

    Hej Dianna
    Det ser lækkert ud. Værd at prøve.
    Vil gerne spørge dig, hvor du har købt skålene.
    Mvh
    Finn

    • Hej Finn

      Tusind tak for din besked, – hvor er de dejligt du kan lide hvad du ser 🙂
      Skålene er fra Le Cruset, hvis du googler “Le Cruset minigryde”, så kommer de frem – de fåes i alverdens farver 🙂

      Rigtig god fornøjelse, og dejlig dag 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. 5 stars
    Ofte set berømte kokke lave den og tænkte det nok var en videnskab. Tak for at gøre det nemt for mig. Jeg fik det største smækkys da manden sagde tak for mad første gang jeg lavede den. Nu er jeg på siden igen fordi den er på denne uges madplan.

  3. Susanne

    Kan man lave suppen forinden og så varme op?
    Og kan man bruge en anden ost til brødene?

    Jeg tænker, at jeg vil bevæge mig ud i opskriften i næste uge. 🙂

    • Hej Susanne

      Det tænker jeg sagtens du kan gøre:)
      Blot lige varm op, og så i skålene med den:)

      Du kan også sagtens bruge en anden ost, – vesterhavsost vil gøre sig super godt, men er du mere ril mozzarella så brug lidt revet mozzarella blandet med en god håndfuld parmesan – osten skal have noget smag:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

    • Lærke

      Hej
      Er der en bestemt hvidvin du anbefaler at bruge? (:
      Glæder mig til at prøve din opskrift. Den virker lige til at gå til.

      • Hej Lærke

        Tusind tak 🙂
        Jeg plejer at bruge en chardonnay, simpelthen fordi det er hvad vi oftest har stående 🙂

        Kh Dianna

  4. Hej Diana.

    Så er suppen lavet her ved Æ haw ️ og selv i sommerferien er suppe lækkert. Vi glæder os til aftensmad og tak for dig og ALLE dine fantastiske opskrifter ♥️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)