Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Denne portion er hovedretsstørrelse. Den kan anrettes i små skåle som her, - der vil man få ca. 12 små skåle, - eller man kan vælge at servere i større skåle, lave brødene for sig og lægge dem oven i suppen inden servering. I denne opskrift gennemgår jeg hvordan den tilberedes i små skåle der kommer en tur i ovnen for at gratinere osten.
Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Varm løgsuppe toppet med brødskiver og masser af gruyère, – det lyder ikke helt dårligt vel?
Denne franske løgsuppe har en perfekt balance mellem det søde fra de gyldne blancerede løg, let syre fra en sjat hvidvinseddike og det fede fra osten. Den smager helt fantastisk, og kan serveres som både forret og hovedret. Og top den nu med rigelige mængder gruyère, – den kan sagtens klare det.

Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe


Denne portion er hovedretsstørrelse. Den kan anrettes i små skåle som her, - der vil man få ca. 12 små skåle, - eller man kan vælge at servere i større skåle, lave brødene for sig og lægge dem oven i suppen inden servering. I denne opskrift gennemgår jeg hvordan den tilberedes i små skåle der kommer en tur i ovnen for at gratinere osten.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1,2 kg

    hvide løg, skåret i strimler

  • 2 fed

    hvidløg, revet

  • 2 dl

    hvidvin

  • 1 1/2 l

    okseboullion

  • 2 tsk

    hvidvinseddike

  • 2

    laurbærblade

  • 4

    stilke timian

  • 100 g

    smør

  • 1 flute - skåret i skiver på ca. 1/2 cm i tykkelsen
  • 300 g

    gruyère, groftrevet

  • Salt og peber

  • Blød timian til topping

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme og tilsæt løgene. Lad løgene stå til de er gyldne brune og godt karameliserede, - det tager ca. 30-45 min. Rør jævnligt undervejs så ikke de brænder på, og skru evt. lidt ned for blusset hvis de gør.
  • Tænd ovnen på 200 grader, fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag brødskiverne til de er helt sprøde. Stil dem til side og skru nu ovnen op på 230 grader, almindelig ovn.
  • Når løgene er godt brunede og karameliserede tilsættes hvidløg som steges med et minuts tid.
  • Hæld hvidvin over og lad den koge ind i et par minutter.
  • Hæld boullion over, tilsæt timian og laurbærblade, og lad suppe små simre i ca. 20 min.
  • Tilsæt hvidvinseddike og smag til med salt og peber.
  • Hæld suppen i de små skåle så den er ca. 1 cm fra kanten. Læg brødskiver på toppen af hver suppe, knæk evt. stykkerne så hele fladen er dækket af brød, og fyld derefter et godt lag revet ost ovenpå, - den kan godt klare en god hundfuld på hver.
  • Stil skålene på en bageplade og bag dem i ca. 5-8 min. til osten er smeltet helt ned i brødet, og har fået en gylden overflade.
  • Server straks toppet med lidt blød timian.
Fransk løgsuppe - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe – Opskrift på klassisk fransk løgsuppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*