
Lækre sprøde forårsruller fyldt med hakket kylling, masser af grøntsager og glasnudler.
De smager simpelthen så dejligt og er super nemme at lave.
Til hjemmelavede forårsruller bruger jeg gerne en pakke frossen filodej i str. 20×20 eller deromkring, – så får man nogle fine små forårsruller.
Jeg serverer forårsrullerne med sød chilisauce, soya, miso og andre lækre dips. Hvis jeg serverer forårsrullerne som hovedmåltid laver jeg et stort fad grøntsags stiks ved siden af som man også kan dyppe i de forskellige dips, – alternativt serverer jeg dem som del af et måltid, f.eks. til en lækker thai inspireret ris eller nuddelret.
Prøv også disse lækre forårsruller med oksekød og grøntsager.

Forårsruller med kylling, grøntsager og glasnudler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fyld
- 500 g
hakket kyllingekød
- 50 g
glasnudler
- 1/2
spidskål, fintsnittet
- 1
rød peberfrugt
- 1
grøn peberfrugt
- 1
stort løg
- 2 fed
hvidløg
- 1 1/2 spsk
oyster sauce
- 1 spsk
soya
- 1 tsk
karry
-
Salt og peber
-
Olie
Derudover
- 1 pk
filodej (Min. 30 stykker på ca. 20x20cm)
- 3 spsk
hvedemel
- 3 spsk
vand
- 2 l
raps/fritureo
Instructions
Fyld
- Tilbered glasnudlerne som beskrevet på pakken. Oftest skal de trække i en skål koldt vand i 15-20 min., overhæld dem derefter med kogende vand, lad dem trække i et lille minut, og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand. Dræn dem godt for væde i en sigte.
- Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint, eller giv det en hurtig tur i en minihakker.
- Snit spidskålen fint og læg til side.
- Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne af (undtagen kålen) i et par minutter.
- Tilsæt kyllingekødet og lad det brune godt af, og tilsæt derefter karry og lad den varme med et par minutter.
- Tilsæt kålen og lad den faldes sammen.
- Hæld soya og oyster sauce over, og smag blandingen til med salt og peber.
- Lad den køle let af inden forårsrullerne samles.Du kan vælge at blande glasnudlerne med fyldet, - eller lægges dem ovenpå fyldet når forårsrullerne samles.
Forårsruller
- Varm olien op ved middel varme, - den skal være ca. 170 grader. Imens samles forårsrullerne.
- Bland mel og vand sammen, og brug blandingen som lim til at lukke forårsrullerne med.
- Læg et stykke filo dej foran dig, - med et hjørne pegende mod dig.
- Læg et par store spiseskefulde fyld i hjørnet, sammen med en smule glasnudler, og rul dejen tæt omkring fyldet til du når midten.
- Bøj de lange "flapper"ind over forårsrullen, pensl det øverste hjørnet med mel klister, og rul forårsrullen sammen og sørg for den fæstner for enden.
- Fritter forårsrullerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min., - og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
- Server de sprøde forårsruller med forskellige dip, en friske salat, grøntsags stiks eller en god asiatisk ris/nuddelret.



Hej Dianna
Forårsrullerne ser vildt lækre ud og må helt bestemt prøves! Men hvor bliver glasnudlerne af i opskriften?
mvh Ninette
Hej Ninette
Tusind tak for din besked 🙂
Arh for søren, den er smuttet, – opskriften er opdateret nu 🙂
Dbh Dianna
Kan man lave disse i en airfryer?
Hej Tina
Jeg har ikke selv prøvet, – men har set flere der gør det.
De skal pensles godt med olie inden for at dejen kan blive sprød:)
Kh Dianna
Kan man fryse dem
Mvh marianne
Hej Mo
Det kan du sagtens 🙂
Med fordel kan du fryse dem inden tilberedning:)
Dbh Dianna