
Enchiladas med oksekød og cheddar – mexicansk inspireret familiemad med masser af smag.
De her enchiladas med oksekød og cheddar er rigtig comfort food, når det er allerbedst – krydret, cremet, osteagtigt og fyldt med smag og tekstur.
Perfekt til en hyggelig aften med familien, til gæster eller bare når du har lyst til noget mexicansk-inspireret og nemt.
Fyldet består af hakket oksekød stegt med løg, hvidløg, peberfrugt, sorte bønner og salsa – krydret med varme mexicanske krydderier, som giver masser af smag uden at være for stærkt. Det hele får lov at simre på panden, før det fyldes i tortillapandekager sammen med en smule ekstra salsa og en god håndfuld revet cheddar.
Enchiladas’ene lægges i et fad, toppes med endnu mere ost og bages i ovnen, til de er gyldne og boblende.
Server dem med iskold creme fraiche, hjemmelavet pico de gallo og gerne en sprød salat ved siden af – så har du en middag, der får hele bordet til at smile.
Vil du have lidt mere varme? Så tilsæt ekstra frisk chili, jalapeños eller en spicy salsa – det er nemt at justere styrken til både børn og voksne.

Enchiladas med oksekød og pico de gallo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 500 g oksekød
- 1 peberfrugt, skåret i små tern
- 10 skiver syltet jalapenos, finthakket
- 1 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk oregano
- 2 dl salsa – brug evt. denne opskrift – klik her
- 1 ds sortebønner – eller kidneybønner
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- 4 store tortilla pandekager
- 1 portion pico de gallo – klik her for opskrift
- 8 spsk salsa
- 200 g cheddar, revet
- Creme fraiche eller dressing
Sådan gør du
- Varm en pande op og steg løg og hvidløg i en sjat olie, til løgene er klare.
- Tilsæt kødet og brun det godt af, og tilsæt derefter peberfrugt og jalapenos.
- Drys krydderierne over og krydr med salt og friskkværnet peber og varm kødet igennem et par minutter.
- Hæld salsa og bønnerne ved og vend det godt sammen, og sag tilmed salt og friskkværnet peber og evt. mere jalapenos/chili.
- Fordel en skefuld salsa på hver tortilla og top med masser af oksefyld og drys med revet cheddar. Brug kun halvdelen af osten – resten skal på toppen.
- Fold siderne ind over fyldet, og rul eller pak tortillaerne så de passer i størrelse til det ovnfast fad. Fortsæt til alle 4 er lavet.
- Smør et ovnfast fad med en smule olie, og læg tortillapakkerne tæt heri.
- Sprøjt toppen med en smule sprayfedt, smør dem med lidt salsa og drys med resten af osten.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme i 15 minutter – og skru derefter op til 220 grader, og bag dem videre i ca. 5 minutter eller til de er gyldne på toppen.
- Server med pico de gallo og kold creme fraiche.
Kan man lave dem på forhånd så de “bare” skal varmes?
Hej Tina
Sagtens ja, bare sørg for fyldet ikke er for vådt:)
Kh Dianna