
Klassisk drømmekage med den lækreste appelsin topping.
Denne her drømmekage smager simpelthen fantastisk, – lækker svampet kage og det skønneste fyld på toppen med et strejf af appelsin.
Den smager vidunderligt, frisk og lækkert, – hele familiens favoritkage.

Drømmekage med appelsintopping
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
sukker
- 275 g
hvedemel
- 2 dl
sødmælk
- 4
æg
- 75 g
smør
- 2 1/2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
Topping
- 175 g
kokosmel
- 150 g
smør
- 1 dl
piskefløde
- 250 g
brunfarin
- 1 1/2 appelsin, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
- Lun mælken og smelt smørret heri, sørg for at det ikke bliver for varmt.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Bland de tørre ingredienser og vend halvdel i æggemassen, - undlad at piske.
- Tilsæt halvdelen af blandingen med mælk og smør, og vend det ligeledes forsigtigt i massen.
- Tilsæt anden halvdel af de tørre ingredienser og vend det forsigtigt i massen efterfulgt af den sidste halvdel smør og mælke blanding, - sørg for at vende det godt rundt.
- Beklæd et ovnfast fad eller lignende med bagepapir, - jeg bruger et porcelæns fad på ca. 28x28 med god høj kant, - kagen hæver næsten til det dobbelte + topping.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader (almindelig ovn) i ca. 25 min.
- Bland i mellemtiden alle ingredienserne til toppingen i en gryde, kog det op og rør det grundigt sammen.
- Smør toppingen på kagen og bag den i yderligere 8 min. ved 200 grader.
- Lad kagen køle af inden den løftes ud af fadet.


Sh**, den smager godt! Jeg havde godt nok ikke noget sødmælk, så jeg pressede saften af appelsinen (jeg havde én stor) og blandede den med piskefløde, og så brugte jeg en hel, ægte vaniljestang i stedet for vaniljesukker, men det var bare blær.
Hej Liselotte
Ej hvor gør det mig glad at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna