Opskrift på den lækreste drømmekage med skøn topping med et strejf af appelsin.
Denne opskrift passer til ca. 12 personer og giver til et ovnfast fad på ca. 28x28 cm.
Ret Dessert
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 12Personer
Author Dianna
Ingredienser
250g
sukker
275g
hvedemel
2dl
sødmælk
4
æg
75g
smør
2 1/2tsk
bagepulver
1 1/2tsk
vaniljesukker
Topping
175g
kokosmel
150g
smør
1dl
piskefløde
250g
brunfarin
1 1/2appelsin, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
Lun mælken og smelt smørret heri, sørg for at det ikke bliver for varmt.
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Bland de tørre ingredienser og vend halvdel i æggemassen, - undlad at piske.
Tilsæt halvdelen af blandingen med mælk og smør, og vend det ligeledes forsigtigt i massen.
Tilsæt anden halvdel af de tørre ingredienser og vend det forsigtigt i massen efterfulgt af den sidste halvdel smør og mælke blanding, - sørg for at vende det godt rundt.
Beklæd et ovnfast fad eller lignende med bagepapir, - jeg bruger et porcelæns fad på ca. 28x28 med god høj kant, - kagen hæver næsten til det dobbelte + topping.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader (almindelig ovn) i ca. 25 min.
Bland i mellemtiden alle ingredienserne til toppingen i en gryde, kog det op og rør det grundigt sammen.
Smør toppingen på kagen og bag den i yderligere 8 min. ved 200 grader.