Croque Monsieur - Opskrift på fransk toast Croque Monsieur

Croque Monsieur

Croque Monsieur er en fransk klassiker, og man kan vel godt kalde den en luksus udgave af den klassiske parisertoast.
Den består af en god landskinke og en lækker ostecreme mellem 2 skiver sprødstegt brød.

Croque Monsieur

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 20 min.

Opskrift på en lækker fransk klassiker, - Croque Monsieur

Ingredienser

  • 8 skiver brød
  • 8-16 skiver god skinke, - alt efter størrelse
  • Smør til stegning
  • Ostecreme
  • 200 g gruyere ost, fintrevet (jeg bruger også Vesterhavsost, det smager fantastisk)
  • 180 g mascarpone
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Rør mascarpone, creme fraiche, dijon og ost sammen og smag til med salt og peber.

2

Steg brødskiverne gyldne i lidt smør på en pande, og smør derefter alle 8 skiver med ostecremen.

3

Læg skinke på 4 af brødskiverne på siden med ostecreme, og top derefter med en brødskive hvor ostecremen vender opad.

4

Læg de 4 samlede toast på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 200 grader.

5

Server straks, - gerne med lidt frisk blød timian på toppen.

Croque Monsieur - Opskrift på fransk toast Croque Monsieur
Croque Monsieur – Opskrift på fransk toast Croque Monsieur
Croque Monsieur - Opskrift på fransk toast Croque Monsieur
Croque Monsieur – Opskrift på fransk toast Croque Monsieur
Croque Monsieur - Opskrift på fransk toast Croque Monsieur
Croque Monsieur – Opskrift på fransk toast Croque Monsieur

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*