Croissantkage med mascarponecreme og friske bær - Nem dessert

Croissantkage med mascarponecreme og friske bær

Croissantkage med mascarponecreme og friske bær
Opskrift på den lækreste croissantkage med mascarponecreme og friske bær.
8-10 personer.
Croissantkage med mascarponecreme og friske bær - Nem dessert

Denne croissantkage er lavet med en bund af sammenbagte croissanter med chokolade, og en blød mascarponecreme rørt med citron og vanilje, som giver kagen en dejlig frisk og cremet smag.
Den er toppet med masser af friske bær, der tilføjer både sødme og syrlighed. Perfekt til gæster, til fødselsdagen eller studenterfesten.
Croissantkage med mascarponecreme er nem at lave, og du kan sagtens forberede både bunden og cremen dagen før, så du sparer tid på dagen.
For at få de bedste resultater, anbefaler jeg at vente med at samle kagen til lige inden servering, da croissanterne er blødest og lækrest, når de ikke har været på køl. Kagen kan dog godt samles og opbevares på køl i nogle timer, hvis det er nødvendigt.
En skøn og nem kage, der med garanti vil imponere dine gæster.

Croissantkage med mascarponecreme og friske bær - Nem dessert

Croissantkage med mascarponecreme og friske bær

Opskrift på den lækreste croissantkage med mascarponecreme og friske bær.
8-10 personer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ændre antal10 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Croissantbund

  • 480 g croissantdej – jeg bruger 2 x Danerolles
  • 80 g mørk chokolade (kan undlades)
  • 1 æg, sammenpisket – til pensling

Mascarponecreme

  • 200 g mascarpone
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 75 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal

Derudover

  • Friske bær
  • Evt. mynte

Sådan gør du

Croissant bund

  • Rul dejen ud og skær den ud i de forsnittede stykker.
  • Bræk chokoladen i stykker, og fordel det på de brede stykker af dejen. Rul stykkerne til croissanter, mas enderne let sammen – og sørg for at lukningen vender nedad.
  • Beklæd en springform (ca. 22-23 cm) med bagepapir i bunden, og smør med en smule fedtstof på kanterne.
  • Læg croissanterne i, så de fylder hele formen. Start yderst med en ring, og fyld den op ind imod midten. 
  • Pensl med sammenpisket æg, og bag croissant bunden i ca. 15-18 minutter ved 200 grader.
    Lad bunden køle af.

Mascarponecreme

  • Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen til cremen tykner. Cremen skal kunne holde faconen på kagen, men pas på du ikke overpisker så den bliver grynet.
    Opbevar den på kåøl til kagen skal samles.

Croissantkage med mascarponecreme og friske bær

  • Smør mascarponecremen ud på toppen af den afkølede croissant bund, og top med masser af friske bær og evt. lidt mynte.
Croissantkage med mascarponecreme og friske bær - Nem dessert
Croissantkage med mascarponecreme og friske bær – Nem dessert

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)