Opskrift på den lækreste croissantkage med mascarponecreme og friske bær.8-10 personer.
Servings 10personer
Ingredienser
Croissantbund
480gcroissantdej - jeg bruger 2 x Danerolles
80gmørk chokolade (kan undlades)
1æg, sammenpisket – til pensling
Mascarponecreme
200gmascarpone
2 1/2dlpiskefløde
75gflormelis
2tskvaniljesukker
1/2citron, saft og fintrevet skal
Derudover
Friske bær
Evt. mynte
Sådan gør du
Croissant bund
Rul dejen ud og skær den ud i de forsnittede stykker.
Bræk chokoladen i stykker, og fordel det på de brede stykker af dejen. Rul stykkerne til croissanter, mas enderne let sammen - og sørg for at lukningen vender nedad.
Beklæd en springform (ca. 22-23 cm) med bagepapir i bunden, og smør med en smule fedtstof på kanterne.
Læg croissanterne i, så de fylder hele formen. Start yderst med en ring, og fyld den op ind imod midten.
Pensl med sammenpisket æg, og bag croissant bunden i ca. 15-18 minutter ved 200 grader.Lad bunden køle af.
Mascarponecreme
Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen til cremen tykner. Cremen skal kunne holde faconen på kagen, men pas på du ikke overpisker så den bliver grynet.Opbevar den på kåøl til kagen skal samles.
Croissantkage med mascarponecreme og friske bær
Smør mascarponecremen ud på toppen af den afkølede croissant bund, og top med masser af friske bær og evt. lidt mynte.