Super lækker pasta med laks og asparges vendt i en cremet flødesauce.
Vi lavede retten i forbindelse med at vi lå inde med nogle rester af en lakseside vi spiste dagen før, – derfor er denne ret beskrevet ud fra at laksen er tilberedt. Ligger du inde med fersk laks kan du tilberede det som vi tilbereder en lakseside, – og bruge det i retten.
Cremet pasta med laks og asparges
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
tilberedt laks, brækket i mundrette stykker
- 400 g
pasta
- 2
løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, grofthakket
- 4
forårsløg, fintsnittet
- 3 dl
tør hvidvin
- 1/2 l
piskefløde
- 150 g
parmesan
- 2 spsk
citronsaft
- 1stor håndfuld
bredbladet persille, grofthakket
- 8
grønne asparges, - skåret i mindre stykker og overhældt med kogende vand
-
Salt og peber
-
Hakket persille og lidt parmesan til toppen
-
Lidt olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en pande og svits løg, forårsløg og hvidløg til løgene er blanke.
- Hæld hvidvinen over og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt piskefløden og lad retten små simre.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente.
- 5 min inden pastaen er færdig kogt smages saucen til med salt, peber og citron og de drænede asparges snitter samt parmesan vendes i.
- Vend derefter forsigtigt laksestykkerne samt persille i saucen.
- Dræn pastaen for væde og vend den forsigtigt i saucen.
- Anret pastaen i en tallerken, top med finthakket persille og parmesan og server straks.
Hej hvilken salat ville du serverer sammen. med denne ret? jeg vil serverer den til gæster og synes måske der skallidt mere til bød eller salat?
Hej Tine
Hvis du skal serveres en salat til, ville jeg lave en enkelt en med nogle blandede grønne salater, friske grønne asparges og evt. ærter. Og så bare en smule marinade med olivenolie, citron, salt og peber.
Dbh Dianna