Cremet pasta med laks og asparges

Super lækker pasta med laks og asparges vendt i en cremet flødesauce.
Vi lavede retten i forbindelse med at vi lå inde med nogle rester af en lakseside vi spiste dagen før, – derfor er denne ret beskrevet ud fra at laksen er tilberedt. Ligger du inde med fersk laks kan du tilberede det som vi tilbereder en lakseside, – og bruge det i retten.

Cremet pasta med laks og asparges

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 20 minl

Opskrift på nem og lækker pasta med laks og asparges i en cremet flødesauce

Ingredienser

  • 500 g tilberedt laks, brækket i mundrette stykker
  • 400 g pasta
  • 2 løg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, grofthakket
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1/2 l piskefløde
  • 150 g parmesan
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 8 grønne asparges, - skåret i mindre stykker og overhældt med kogende vand
  • Salt og peber
  • Hakket persille og lidt parmesan til toppen
  • Lidt olie

Fremgangsmåde

1

Varm lidt olie i en pande og svits løg, forårsløg og hvidløg til løgene er blanke.

2

Hæld hvidvinen over og lad det reducere til det halve.

3

Tilsæt piskefløden og lad retten små simre.

4

Kog i mellemtiden pastaen al dente.

5

5 min inden pastaen er færdig kogt smages saucen til med salt, peber og citron og de drænede asparges snitter samt parmesan vendes i.

6

Vend derefter forsigtigt laksestykkerne samt persille i saucen.

7

Dræn pastaen for væde og vend den forsigtigt i saucen.

8

Anret pastaen i en tallerken, top med finthakket persille og parmesan og server straks.

Cremet pasta med laks - Opskrift på pasta med laks i fløde
Cremet pasta med laks – Opskrift på pasta med laks i fløde

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*