Nem og hurtig pastaret med kantareller og majs vendt i en cremet flødesauce.
Denne her pastaret smager simpelthen fantastisk, – mild, lækker og cremet.
Den er super nem at lave og kombinationen af kantareller, søde majs og fløde går bare fantastisk sammen.
Jeg vil klart anbefale at bruge majskolber hvis du kan få fat i det, – smagen er meget anderledes end dem fra dåse og frost, – men de kan selvfølgelig også bruges.
Cremet pasta med kantareller og majs
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
kantareller
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2
majskolber
- 2 dl
hvidvin (kan erstattes af bouillon)
- 4 dl
bouillon, kylling eller grøntsags
- 1/2 l
piskefløde
- 50 g
smør
- 50 g
parmesan, fintrevet
- 2 tsk
trøffelolie - kan undlades
-
Salt og peber
- 400 g
pasta
Sådan gør du
- Skyl majsene og pak dem ind i folie med den blanke side indad. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20-30 min. ved 200 grader. Bruger du majs fra frost eller dåse skal disse blot skylles og sættes til side.
- Børst kantarellerne rene og halver de største af dem.
- Smelt smørret på en varm pande, lad det bruse godt af, og steg kantarellerne ved jævn høj varme i ca. 10 min., - rør undervejs så ikke de brænder på.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det varme med et par minutter.
- Hæld hvidvinen over og lad den reducere til det halve.
- Hæld bouillon over, og lad ligeledes denne reducere til det halve, inden fløden hældes over sammen med trøffelolien.
- Lad saucen simre ved middel varme i ca. 10-15 min., til den tykner en smule.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente eller som foretrukket og dræn den godt for væde.
- Befri majskernerne fra kolberne, og rør dem i saucen sammen med parmesanen.
- Smag saucen til med salt og peber og vend pastaen heri, - lad den trække et par minutter inden den serveres, så saucen får lov at sætte sig om pastaen.
- Top evt. med lidt friskrevet parmesan og grønt.