Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara

Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin

Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin
Opskrift på den lækreste cremede pasta med bacon og mascarpone, - nem og hurtig at lave.
Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara

Fantastisk lækker pasta, – mild og cremet, super nem at lave og klar på bare 30 min.
Den smager afsindig godt, og minder til dels om en carbonara, – men med en skøn syre fra vinen og meget mere cremet end en klassisk italiensk carbonara.
Vil du gerne undlade vinen kan du erstatte denne med grøntsagsbouillon, – smag da saucen til med lidt citron til sidst, for at give en god syre til den fede sauce. Husk at alkoholen koges ud, – så den kan også sagtens serveres for husets yngste medlemmer.
Denne pasta er inspireret af mine opskrifter på bl.a. pasta med friske tomater og mascarpone, pasta med oksemørbrad, svampe og mascarpone og pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce. Alle skønne cremede pastaretter med samme fremgangsmåde, og som tager udgangspunt i flere af de samme ingredienser. Så kan du lide denne, eller en af de andre, – så er der altså et par stykker mere i samme genre at vælge imellem.

Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara

Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin

Opskrift på den lækreste cremede pasta med bacon og mascarpone, - nem og hurtig at lave.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 65 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Hurtig aftensmad, Nem aftensmad, Pastaretter
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    pasta

  • 300 g

    bacon, skåret i mindre tern (eller en blanding af bacon og panchetta)

  • 1

    løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 2 dl

    hvidvin, - kan erstattes af bouillon (husk da at smage til med lidt citron)

  • 200 g

    mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)

  • 60 g

    parmesan

  • Peber og evt. salt

  • Evt. finthakket persille til toppen

  • Olie

Sådan gør du

  • Varme lidt olie i en gryde og steg baconen til den er gylden, - den må ikke blive hård og sprød. Er baconen meget fed, hældes det overskydende fedt fra, - lad kun en smule blive tilbage i gryden sammen med baconen.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter til løgene er klare.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., - og tilsæt derefter mascarpone og parmesan, og lad saucen simre i yderligere 5-8 min., - den skal ikke koge.
  • Kog i mellem tiden pastaen al dente eller som ønsket. Dræn den for væde og gem et par deciliter af kogevandet.
  • Smag saucen til med masser af friskkværnet peber, evt. salt og citron hvis der er brugt bouillon i stedetfor hvidvin.
  • Vend pastaen i saucen og tilsæt evt. kogevand hvis der er behov for det.
  • Server pastaen toppet med frisk finthakket persille.
Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara
Cremet pasta med bacon og mascarpone – Opskrift a la carbonara

Kommentarer

  1. 5 stars
    Hej Dianna……så vil jeg lave denne ret idag skal nok give respons tilbage

  2. Retten smager fantastisk

  3. Lars Neubert

    5 stars
    Smager himmelsk og giver perfekt cremet konsistens

    • Hej Lars

      Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
      Jeg er altså også kæmpe fan af mascarpone, det giver lige det ekstra 🙂

      Rigtig glædelig jul og tak for din besked.

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Tine Simonsen

    Lækker cremet pastaret, som smager fantastisk. Nem og hurtig at lave.

  5. Mai Britt Stolt

    5 stars
    Vii samme fam, som er så lykkelig. Hvores mor som har Morbus Cron, har i 7 år søgt efter den helt perfekte pasta carbonara. Er nu gået i selvsving… ❤️Tusind hjerteligt TAK FOR Dig

  6. Jeg har søgt efter den helt rigtige spaghetti ret. Jeg har en bøtte med Mascapone, så jeg vil prøve din opskrift. Du får at vide hvad vi syntes om retten senere.

  7. 5 stars
    Fantastisk lækkert, Dianna✨✨✨✨✨

    5 Kæmpe Store Stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Indtilvidere har jeg ikke smagt nogle af dine opskrifter, som ikke var sindsyge lækre!!

    Undskyld jeg først bedømmer nu, alle dine retter skal bedømmes med de højeste stjerner! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Tusinde Tak for dig og alle dine lækre opskrifter!!✨❤️✨

    • Hej Tina

      Åhhh hvor er du sød altså, tusind tusind tag for de søde ord og de flotte stjerner, – de varmer helt ind i hjertet <3

      Rigtig dejlig dag, og tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂

      Kh Dianna

  8. Britta

    Hej
    I Salling Aalborg kan man købe panchetta røget, lidt dyrt ja men har i først prøvet det køber i sikkert ikke alm bacon igen, smagen er mild og lækker og ikke salt som ild, som dansk bacon. Nu skal jeg i køkkenet og prøve din opskrift med mascarpone, og naturligvis friskrevet parmesan.

    God dag Britta

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)