Lækker cremet jordbæris lavet med fløde og sødmælk. En skøn flødeis året rundt, – og perfekt herover sommeren med friske jordbær i eller ved siden af.
Det er super nemt at lave hjemmelavet is, og det er altså en fornøjelse at se hvordan ganske få ingredienser kan trylles om til sådan en iskold lækkerhed.
Herehjemme elsker pigerne at fylde deres vafler med hjemmelavet is, og det smager altså også bare vidunderligt dejligt.
Har du en ismaskine kan jordbærisen med fordel røres på denne. Men fortvivl ikke, – den kan også sagtens smides direkte i fryseren og blot røres ad nogle gange til isen sætter sig.
Cremet jordbæris
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Jordbærsirup
- 500 g jordbær, friske eller frosne
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
Ismassen
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- 4 dl sødmælk
- 4 dl piskefløde
Sådan gør du
Jordbær sirup
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud heraf. Bland dem med en smule af sukkeret.
- Hæld jordbær, sukker, vanilje og vaniljestangen i en gryde, kog op og lad det småkoge i ca. 5 min., – jordbærrene skal være kogt møre.
- Fjern vaniljestangen og blend jordbærrene til en fin pure. Alternativt kan den piskes grundigt med et piskeris for at fjerne så mange klumper som muligt.
- Stil jordbærpureen på køl og lad den køle helt af. Sigt den evt. igennem en finmasket sigte, hvis blenderen ikke har blendet kernerne godt nok.
Ismassen
- Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse i en stor skål.
- Varm fløden og mælken i en gryde til den danne små bobler i siden og sluk derefter for blusset. Rør jævnligt og pas på den ikke brænder på. Den skal op på 84 grader.
- Hæld langsomt fløde/mælkeblandingen i skålen med æggesnaps og pisk grundigt, – hæld kun lidt i ad gangen, og piske hele tiden undervejs.
- Hæld ismassen tilbage i gryden og varm igen og til den danner små bobler i siden, – rør jævnligt og sørg for den ikke brænder på. Igen skal den ramme 84 grader.
- Når ismassen er let tyknet fjernes den fra blusset, hældes i en skål og stilles på køl til den er helt afkølet.
- Bland den afkølede ismassen med den afkølede jordbær sirup, og hæld ismassen på en ismaskine, og kør den til den har konsistens som en softice.
- Hæld ismassen i den ønskede beholder og stil på frost til den skal serveres. Tag den ud af fryseren ca. 5-10 min. inden den skal serveres. Har du ikke en ismaskine hældes ismassen direkte i den ønskede form, og denne sættes på frost. Rør i ismassen en gang hver halve til hele time, til ismassen begynder at sætte sig.
Har lige lavet isen med frosne jordbær. Virkelig lækker og cremet is
Jordbæris er tricky, og opskriften – og proportionerne – er afgørende.
Denne opskrift sidder lige i skabet. Resultatet er en cremet smag af jordbær med fløde.
Hej Poul
Hvor gør det mig glad at høre, – tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna