Opskrift på lækker cremet jordbær is.Denne opskrift giver ca. 1 1/2 liter færdig is.
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Samlet tid 4 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Jordbærsirup
500gjordbær, friske eller frosne
100gsukker
1vaniljestang
Ismassen
6æggeblommer
100gsukker
4dlsødmælk
4 dlpiskefløde
Sådan gør du
Jordbær sirup
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud heraf. Bland dem med en smule af sukkeret.
Hæld jordbær, sukker, vanilje og vaniljestangen i en gryde, kog op og lad det småkoge i ca. 5 min., - jordbærrene skal være kogt møre.
Fjern vaniljestangen og blend jordbærrene til en fin pure. Alternativt kan den piskes grundigt med et piskeris for at fjerne så mange klumper som muligt.
Stil jordbærpureen på køl og lad den køle helt af. Sigt den evt. igennem en finmasket sigte, hvis blenderen ikke har blendet kernerne godt nok.
Ismassen
Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse i en stor skål.
Varm fløden og mælken i en gryde til den danne små bobler i siden og sluk derefter for blusset. Rør jævnligt og pas på den ikke brænder på. Den skal op på 84 grader.
Hæld langsomt fløde/mælkeblandingen i skålen med æggesnaps og pisk grundigt, - hæld kun lidt i ad gangen, og piske hele tiden undervejs.
Hæld ismassen tilbage i gryden og varm igen og til den danner små bobler i siden, - rør jævnligt og sørg for den ikke brænder på. Igen skal den ramme 84 grader.
Når ismassen er let tyknet fjernes den fra blusset, hældes i en skål og stilles på køl til den er helt afkølet.
Bland den afkølede ismassen med den afkølede jordbær sirup, og hæld ismassen på en ismaskine, og kør den til den har konsistens som en softice.
Hæld ismassen i den ønskede beholder og stil på frost til den skal serveres. Tag den ud af fryseren ca. 5-10 min. inden den skal serveres. Har du ikke en ismaskine hældes ismassen direkte i den ønskede form, og denne sættes på frost. Rør i ismassen en gang hver halve til hele time, til ismassen begynder at sætte sig.