
Lækker cremet citronrisotto med masser af parmesan og stegt jomfruhummerhale på toppen.
Risottoen er super nem at lave, og er perfekt gæstemad.
Risottoen går super som en ret alene, – men den kan med fordel også serveres som forret i mindre portioner, – der rækker denne portion sagtens til 6-8 personer. Husk dog at købe ekstra jomfruhummer.

Citronrisotto med jomfruhummer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g risottoris
- 2 skalotteløg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 citron, saft og fintrevet skal heraf
- 150 g parmesan, revet
- 9 dl bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl tør hvidvin
- 1/2 dl olie, måske lidt mere
- 4-8 jomfruhummer
- Salt og peber
- Ærteskud, brøndkarse eller lignende til toppen
Sådan gør du
- Pil og rens jomfruhummerne, – sørg for at fjerne tarm og andre urenheder.
- Stik en træpind igennem jomfruhummerne på den lange led, på den måde sikrer du de ikke krøller sammen under tilberedning.Læg til side til risottoen er ved at være færdig.
- Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
- Hæld risene over og steg dem med et par minutter.
- Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
- Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad risottoen stå ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., – rør undervejs. Tilføj løbende bouillon så ikke risene brænder på.Ønsker du risene blødere giver du blot risottoen lidt længere.
- Steg i mellemtiden jomfruhummerhalerne. Varm en smule olie på en pande, og steg jomfruhummerhalerne, på ryggen, ved middelvarme til de tager farve, – ca. et par minutter. Sluk for blusset, vend dem rundt, og lad dem trække på panden i yderligere 1 minut. Fjern pindene fra jomfruhummerhalerne, og læg dem til side på en tallerken.
- Når risottoen er tilberedt som ønsket, vendes parmesan og citronskal i risottoen, – smag til med citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber. Juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon.
- Server risottoen toppet med en stegt jomfruhummerhale, friske ærteskud, brøndkarse eller lignende, og giv den gerne lidt ekstra friskkværnet peber.

