Citronrisotto med jomfruhummer - Opskrift på risotto med jomfruhummer

Citronrisotto med jomfruhummer

Citronrisotto med jomfruhummer
Opskrift på lækker cremet citronrisotto med stegt jomfruhummerhale.
Citronrisotto med jomfruhummer - Opskrift på risotto med jomfruhummer

Lækker cremet citronrisotto med masser af parmesan og stegt jomfruhummerhale på toppen.
Risottoen er super nem at lave, og er perfekt gæstemad.
Risottoen går super som en ret alene, – men den kan med fordel også serveres som forret i mindre portioner, – der rækker denne portion sagtens til 6-8 personer. Husk dog at købe ekstra jomfruhummer.

Citronrisotto med jomfruhummer - Opskrift på risotto med jomfruhummer

Citronrisotto med jomfruhummer

Opskrift på lækker cremet citronrisotto med stegt jomfruhummerhale.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g risottoris
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 150 g parmesan, revet
  • 9 dl bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
  • 4 dl tør hvidvin
  • 1/2 dl olie, måske lidt mere
  • 4-8 jomfruhummer
  • Salt og peber
  • Ærteskud, brøndkarse eller lignende til toppen

Sådan gør du

  • Pil og rens jomfruhummerne, – sørg for at fjerne tarm og andre urenheder.
  • Stik en træpind igennem jomfruhummerne på den lange led, på den måde sikrer du de ikke krøller sammen under tilberedning.
    Læg til side til risottoen er ved at være færdig.
  • Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Hæld risene over og steg dem med et par minutter.
  • Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
  • Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad risottoen stå ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., – rør undervejs. Tilføj løbende bouillon så ikke risene brænder på.
    Ønsker du risene blødere giver du blot risottoen lidt længere.
  • Steg i mellemtiden jomfruhummerhalerne.
    Varm en smule olie på en pande, og steg jomfruhummerhalerne, på ryggen, ved middelvarme til de tager farve, – ca. et par minutter. Sluk for blusset, vend dem rundt, og lad dem trække på panden i yderligere 1 minut. Fjern pindene fra jomfruhummerhalerne, og læg dem til side på en tallerken.
  • Når risottoen er tilberedt som ønsket, vendes parmesan og citronskal i risottoen, – smag til med citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber. Juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon.
  • Server risottoen toppet med en stegt jomfruhummerhale, friske ærteskud, brøndkarse eller lignende, og giv den gerne lidt ekstra friskkværnet peber.
Citronrisotto med jomfruhummer - Opskrift på risotto med jomfruhummer
Citronrisotto med jomfruhummer – Opskrift på risotto med jomfruhummer
Citronrisotto med jomfruhummer - Opskrift på risotto med jomfruhummer
Citronrisotto med jomfruhummer – Opskrift på risotto med jomfruhummer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)