Nem citronmåne med mascarponecreme og pistacie – lavet på kun 10 minutter.
Endnu en ultra nem dessert der kan laves på absolut ingen tid, og en nem og sjov måde, at pifte en købt citronmåne op på.
Den søde citronmåne går virkelig godt med den syrlige mascarponecreme, og de finthakkede usaltede pistacie.
Vil du bage kagen selv, kan du prøve denne opskrift på citronmåne – klik her.
Citronmåne med citroncreme er perfekt som en nem dessert til uventede gæster eller til kagebordet.
Citronmåne med mascarponecreme og pistacie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 citronmåne fra supermarkedet – eller du kan bage den selv
- 100 g mascarpone
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 2-3 spsk friskpresset citronsaft
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- Usaltede pistacienødder – finthakket til toppen
Sådan gør du
- Skær citronmånen i 6 lige store stykker, – husk at fjerne papiret først.*Bager du citronmånen selv, vil den jo typisk være rund, – denne kan du så deler i 8 lige store stykker.
- Hæld mascarpone, fløde, flormelis, citronskal og citronsaft i en skål, og pisk det hurtigt sammen.*Citronen gør at cremen tykner lynhurtigt, – så pisk ved lav hastighed, så du ikke får pisket cremen for meget. Piskes cremen for meget vil den gryne.
- Hæld mascarponecremen på en sprøjtepose, evt. med stjernetylle, – og sprøjt cremen ud på hver stykke, i den bredde ende.*Du kan også sagtens lægge cremen på med en spiseske.
- Drys med finthakket pistacienødder inden servering.