Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

Chokoladekage med kanel og appelsin

En skøn, lækker og svampet chokoladekage med en skøn smag af kanel og appelsin. En kage der smager skønt året rundt, men også perfekt i december, med sine julede noter.
Kagen er super nem at bage og holder sig dejlig frisk i flere dage.
Opbevar kagen i en lufttæt pose eller lignende, ved stuetemperatur.

Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

Chokoladekage med kanel og appelsin

Dianna
Opskrift på en lækker, let julet kage, med chokolade, kanel og appelsin.
Ingen stemmer
Samlet tid 45 min

Ingredienser
  

  • 270 g hvedemel

  • 200 g sukker, - jeg bruger rørsukker

  • 150 g brun farin (kan erstattes af sukker/rørsukker)

  • 200 g smør

  • 100 g mørk chokolade 70%

  • 3 æg

  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk

  • 2 appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf

  • 2 spsk kanel

  • 2 1/2 spsk kakaopulver (usødet)

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 nip salt

Glasur

  • 3 dl flormelis

  • 3 spsk kakaopulver (usødet)

  • 1 appelsin, - fintrevet skal heraf

  • 5 spsk spsk appelsinsaft, - måske lidt mere eller mindre

  • Evt. krymmel

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret og appelsinsaft i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
  • Tilsæt appelsinskal og rør det godt ind i glasuren.
  • Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*