Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

Chokoladekage med kanel og appelsin

Chokoladekage med kanel og appelsin
Opskrift på en lækker, let julet kage, med chokolade, kanel og appelsin.
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

En skøn, lækker og svampet chokoladekage med en skøn smag af kanel og appelsin. En kage der smager skønt året rundt, men også perfekt i december, med sine julede noter.
Kagen er super nem at bage og holder sig dejlig frisk i flere dage.
Opbevar kagen i en lufttæt pose eller lignende, ved stuetemperatur.

Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

Chokoladekage med kanel og appelsin

Opskrift på en lækker, let julet kage, med chokolade, kanel og appelsin.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 270 g

    hvedemel

  • 200 g

    sukker, - jeg bruger rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af sukker/rørsukker)

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 2

    appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf

  • 2 spsk

    kanel

  • 2 1/2 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 dl

    flormelis

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 1

    appelsin, - fintrevet skal heraf

  • 5 spsk

    spsk appelsinsaft, - måske lidt mere eller mindre

  • Evt. krymmel

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret og appelsinsaft i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
  • Tilsæt appelsinskal og rør det godt ind i glasuren.
  • Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*