Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

Chokoladekage med kanel og appelsin

Chokoladekage med kanel og appelsin
Opskrift på en lækker, let julet kage, med chokolade, kanel og appelsin.
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

En skøn, lækker og svampet chokoladekage med en skøn smag af kanel og appelsin. En kage der smager skønt året rundt, men også perfekt i december, med sine julede noter.
Kagen er super nem at bage og holder sig dejlig frisk i flere dage.
Opbevar kagen i en lufttæt pose eller lignende, ved stuetemperatur.

Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage

Chokoladekage med kanel og appelsin

Opskrift på en lækker, let julet kage, med chokolade, kanel og appelsin.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.59 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Keyword: Bradepandekage
Samlet tid: 45 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g

    hvedemel

  • 200 g

    sukker, - jeg bruger rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af sukker/rørsukker)

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 1 1/2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 2 appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf (1 dl saft)
  • 2 spsk

    kanel

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 dl

    flormelis

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 1

    appelsin, - fintrevet skal heraf

  • 5 spsk

    spsk appelsinsaft, - måske lidt mere eller mindre

  • Evt. krymmel

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
    Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret og appelsinsaft i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
  • Tilsæt appelsinskal og rør det godt ind i glasuren.
  • Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin - Opskrift på julekage
Chokoladekage med kanel og appelsin – Opskrift på julekage

Kommentarer

  1. Helle Guldmann

    4 stars
    Super lækker kage – mums

  2. Susanne Thornfeldt

    Hej jeg har lige prøvet din opskrift og sat kagen i ovnen. Alm . Vi er en stor familie sim skal i sommerhus, det er først der jeg skal bruge den. Kan den fryses med glasur eller skal jeg vente med at lave det og komme på den dag den skal spises? Tror helt sikkert den bliver god den dufter skønt. Tak for opskrift.
    Mvh
    Susanne Thornfeldt
    Ps. Kan opskriften printes ?☀️

    • Hej Susanne
      Ej hvor lyder det bare dejligt altså:)
      Altså kagen kan sagtens fryses med glasur, – men så er det vigtigt at der ikke er noget der maser med i glasuren, i hvert fald indtil den er helt frossen:)

      Håber den bliver et hit:)

      Rigtig god sommer:)

      Kh Dianna

  3. Line Tranekær Arentsen

    Kan den bages med kærnemælk?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)