Cheesecake i glas med kaffeskum, kahlua og bastogne
Opskrift på nem cheesecake uden husblas - lavet på 15 minutter. Bastogne bund, kahlua ostecreme og kaffeskum.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas, Dessert uden husblas, Kaffe, Nem dessert, Whipped coffee
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Kiksebund
180gbastogne kiks
Ostecreme
200gflødeost
2 1/2dlpiskefløde
1/2dlkahlua
50gflormelis
2tsk vaniljesukker
Kaffeskum
1/2dlinstant kaffe, jeg anbefaler Nescafe Gold
1/2dlsukker
1/2dlkogende vand
Topping
Chokoladespåner eller kakaopulver
Sådan gør du
Kiksebund
Blend kiksene til en fin mel og fordel dem i 6 dessertglas.
Ostecreme
Hæld flødeost, fløde, kahlua, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget – cremen skal være blød og lækker.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene.
Kaffeskum
Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk dem samme med en håndmixer til det bliver en lys og cremet kaffeskum.Giv den lige lidt ekstra, så holder den formen - den skal være lys og luftig.
Top hver cheesecake med et par spiseskefulde kaffeskum, og drys med en smule chokoladespåner eller kakaopulver.Smag på kaffeskummen inden du topper det på kagerne. Alt efter hvilken instantkaffe du har brugt, kan den variere i styrken :)