Lækker calzone bianco, – fyldt med mascarpone og mozzarella, samt en blanding af pasta, stegt kylling, bacon, svampe og spinat.
Masser af smag, og bare en skøn måde at serveres en pizza på. Og det er virkelig nemt at lave hjemmelavet calzone, – dejen kan holde til rigtig meget. Så den frygt mange måske ligger inde med når dejen skal foldes omkring fyldet, det er der ingen grund til.
Calzone med spaghetti, kylling, svampe og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
Fyld
- 300 g kylling, fersk eller rester der er tilberedt
- 250 g spaghetti (ukogt vægt)
- 250 g bacon, skåret i tern
- 350 g svampe, skåret i skiver – vælg den type du foretrækker
- 200 g frisk spinat
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 250 g mascarpone
- 300 g mozzarella
- 100 g parmesan, revet
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
Fyld
- Kog spaghettien al dente og skyl den derefter i koldt vand, – lad den dræne i en sigte.
- Hvis kyllingen er fersk, skæres denne i strimler, – krydr med salt og peber, og steg af i ca. 4-5 minutter ved middel varme. Læg til side på en tallerken.Bruges rester af tilberedt kylling skæres denne blot i strimler/plukkes af benene og lægges til side.
- Steg baconen sprød på samme pande, – evt. i en smule olie hvis der er behov for det, og læg den til side sammen med kyllingen.
- På samme pande steges svampene af ved godt høj varme, til de smider alt væden.
- Tilsæt derefter løg og hvidløg og steg med et par minutter.
- Hæld spinaten over, og varm med til den falder sammen.
- Lad svampeblandingen køle godt af, og vend den derefter godt sammen med kylling, bacon og kogt spaghetti, – smag blandingen til med salt og peber.
Calzone
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler.
- Fordel mascarponen på alle pizzabundene, – undlad at smøre det helt ud til kanten.
- Top derefter med lidt revet mozzarella og revet parmesan samt blandingen af fyld. Gør det i lag, så der også kommer mozzarella/parmesan ind imellem lagene. Fortsæt til fyld og mozzarella/parmesan er brugt.
- Luk forsigtigt pizzaerne. Smør evt. kanterne med en smule vand, tryk kanterne sammen og rul dem lidt ind mod fyldet.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn ca. 15-18 min ved 250 grader)
Det vil jeg prøve – elsker calzone!
Men hvornår bruger du parmasanen? 🙂
Hej Jeanette
Hvor skønt du vil prøve opskriften, – den er så god altså:)
Åh for søren, – jeg retter det lige:)
Parmesanen skal rives og fordeles i pizzaerne sammen med mozzarellaen:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Hej
Pizza dej , er det bare en færdigkøbt , ell finder jeg opskriften et andet sted ??
Mvh Susanne
Hej Susanne
Det er hjemmelavet dej, – du skal blot trykke der hvor der stå pizzadej, så kommer du til opskriften 🙂
Kh Dianna
Hejsa tror du den kan fryses?
Hej Marie
Uhhh det har jeg faktisk ikke prøvet 🙂
Men da både pizza og pasta kan fryses, så tænker jeg også sagtens du kan fryse denne 🙂
Kh Dianna