Butterdejstærte med serrano og burrata

Butterdejstærte med serrano og burrata

Butterdejstærte med serrano og burrata
Opskrift på nem og lækker opskrift på butterdejstærte med serrano, rucola og burrata.
Butterdejstærte med serrano og burrata

Den lækreste butterdejstærte bagt med feta/mascarpone creme, og toppet med rucola, serrano, burrata og pesto.
Den smager afsindig godt, – vildt lækker til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en let frokost eller aftensmad med en god salat til.
Butterdejstærter er simpelthen så lækre, – og de kan serveres både lune eller kolde. Bunden forbliver lækker sprød, og de kan toppes med alverdens fyld.
Min butterdejstærte med serrano og burrata kan du justere som det passer dig, – du kan bruge philadelfia i stedet for mascarpone, du kan bruge parmaskinke i stedet for serrano, mozzarella i stedet for burrata og spinat i stedet for rucola.
Top din butterdejstærte med ristede pinjekerner og pesto, – det er lige prikken over i’et.

Butterdejstærte med serrano og burrata

Butterdejstærte med serrano og burrata

Opskrift på nem og lækker opskrift på butterdejstærte med serrano, rucola og burrata.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Butterdejstærte
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 butterdej
  • 100 g mascarpone (eller philadelfia)
  • 100 g feta
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • Salt og peber

Topping

  • 70 g serrano (eller parma skinke)
  • 2 håndfulde rucola
  • 4 spsk pesto
  • 1 burrata
  • 30 g pinjekerner, ristet på en tør pande
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt friske forårsløg og olivenolie

Sådan gør du

  • Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
  • Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
  • Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
  • Bland imens mascarpone, feta og forårsløg og krydr med salt og peber.
  • Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med din mascarpone creme.
    Undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, – ud til den kant du har ridset i dejen.
    Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, – det gør det meget nemmere at fordele cremen.
  • Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
  • Top den let afkølede tærtebund med rucola, pesto, serrano, burrata og pinjekerner, og krydr med friskkværnet peber inden servering.
    Du kan også dryppe tærten med lidt olivenolie, og drysse med lidt friske forårsløg.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Super god!

  2. 5 stars
    Den smagte super godt og var dejlig nem og hurtig at lave. Tak for opskriften. Har delt med mine søstre.

  3. Anne-Lise Roed

    5 stars
    Flot at se på,dejlig smag og let at lave. Tak for den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)