
Den lækreste butterdejstærte bagt med feta/mascarpone creme, og toppet med rucola, serrano, burrata og pesto.
Den smager afsindig godt, – vildt lækker til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en let frokost eller aftensmad med en god salat til.
Butterdejstærter er simpelthen så lækre, – og de kan serveres både lune eller kolde. Bunden forbliver lækker sprød, og de kan toppes med alverdens fyld.
Min butterdejstærte med serrano og burrata kan du justere som det passer dig, – du kan bruge philadelfia i stedet for mascarpone, du kan bruge parmaskinke i stedet for serrano, mozzarella i stedet for burrata og spinat i stedet for rucola.
Top din butterdejstærte med ristede pinjekerner og pesto, – det er lige prikken over i’et.

Butterdejstærte med serrano og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 butterdej
- 100 g mascarpone (eller philadelfia)
- 100 g feta
- 2 forårsløg, fintsnittet
- Salt og peber
Topping
- 70 g serrano (eller parma skinke)
- 2 håndfulde rucola
- 4 spsk pesto
- 1 burrata
- 30 g pinjekerner, ristet på en tør pande
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt friske forårsløg og olivenolie
Sådan gør du
- Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
- Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
- Bland imens mascarpone, feta og forårsløg og krydr med salt og peber.
- Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med din mascarpone creme.Undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, – ud til den kant du har ridset i dejen.Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, – det gør det meget nemmere at fordele cremen.
- Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
- Top den let afkølede tærtebund med rucola, pesto, serrano, burrata og pinjekerner, og krydr med friskkværnet peber inden servering.Du kan også dryppe tærten med lidt olivenolie, og drysse med lidt friske forårsløg.

