Butterdejsstang med æble og kanel - Nem dessert med butterdej og æble

Butterdejsstang med æble og kanel

Butterdejsstang med æble og kanel
Opskrift på nem flettet butterdejsstand med æble og kanel - kan forberedes på under 10 minutter .
Butterdejsstang med æble og kanel - Nem dessert med butterdej og æble

Leder du efter en hurtig og lækker dessert, der vil imponere dine gæster? Så prøv min butterdejsstang med æble og kanel, den smager fantastisk med iskold creme fraiche eller en god vaniljeis.
Denne opskrift er utrolig nem at lave og kræver kun få ingredienser. Butterdejen er flettet omkring en lækker remonce med kanel og tyndtskårne friske æbler, som giver en skøn smag og tekstur.

På kun 10 minutter kan du forberede denne skønne dessert med butterdej, æble og kanel, der både er sprød og snasket på samme tid.
Selvom butterdejen kan miste lidt af sin sprødhed, hvis den forberedes i forvejen, holder den sig stadig lækker og saftig, når den opbevares tildækket ved stuetemperatur.
Perfekt til en hyggelig aften eller som en sød afslutning på en dejlig middag.

Butterdejsstang med æble og kanel - Nem dessert med butterdej og æble

Butterdejsstang med æble og kanel

Opskrift på nem flettet butterdejsstand med æble og kanel – kan forberedes på under 10 minutter .
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Butterdejsstang, Butterdejstærte, Dessert med æble og kanel
Samlet tid: 6 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 2 æbler, skåret i tynde skiver

Remonce

  • 60 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 2 tsk kanel

Derudover

  • 1 æg, sammenpisket – til pensling
  • Perlesukker
  • Creme fraiche 38% til servering
  • Evt. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  • Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
  • Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.
    Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
  • Smør midterstykket med remoncen, og fordel æblerne i lag herpå, til alle stykkerne er brugt.
  • Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.
    Se evt. videoen over opskriften.
  • Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.
    Server den gerne med iskold creme fraiche 38%, evt. blandet med lidt vaniljesukker – eller en kugle vaniljeis.
Sådan fletter du en butterdejsstang
Sådan fletter du en butterdejsstang

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)