
Leder du efter en hurtig og lækker dessert, der vil imponere dine gæster? Så prøv min butterdejsstang med æble og kanel, den smager fantastisk med iskold creme fraiche eller en god vaniljeis.
Denne opskrift er utrolig nem at lave og kræver kun få ingredienser. Butterdejen er flettet omkring en lækker remonce med kanel og tyndtskårne friske æbler, som giver en skøn smag og tekstur.
På kun 10 minutter kan du forberede denne skønne dessert med butterdej, æble og kanel, der både er sprød og snasket på samme tid.
Selvom butterdejen kan miste lidt af sin sprødhed, hvis den forberedes i forvejen, holder den sig stadig lækker og saftig, når den opbevares tildækket ved stuetemperatur.
Perfekt til en hyggelig aften eller som en sød afslutning på en dejlig middag.

Butterdejsstang med æble og kanel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 2 æbler, skåret i tynde skiver
Remonce
- 60 g blødt smør
- 60 g sukker
- 2 tsk kanel
Derudover
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
- Perlesukker
- Creme fraiche 38% til servering
- Evt. vaniljesukker
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til remoncen sammen.
- Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
- Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
- Smør midterstykket med remoncen, og fordel æblerne i lag herpå, til alle stykkerne er brugt.
- Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
- Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
- Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
- Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med iskold creme fraiche 38%, evt. blandet med lidt vaniljesukker – eller en kugle vaniljeis.

Fantastisk lækker dessert og nem at lave ❤️
Hej
Kan man gøre den helt klar, evt. fryse den, og så bage den en anden dag?
Venlig hilsen Caroline
Hej Caroline
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med, så der må jeg være dig svar skyldig 🙂
Kh Dianna
Vanvittig lækker og nem at lave❤️
Tusind tak for de søde ord ❤️
Så vanvittig lækker og nem at lave
Skøn dejlig kringe,og nem at lave
Tusind tak for de søde ord Laila 🙂
Kh Dianna
Hvad er en rulle butterdej? hvad vejer den? Købes det ikke i plader? Synes angivelserne er upræcise, kan jeg få hjælp?
Hejsa
Butterdej købes i ruller i supermarkedet, de ligger ved pitta- og tærtdej på køl.
Man kan sikkert også kåbe i plader i specialbutikker, men i almindelige supermarkeder er de i ruller 🙂
De vejer oftest lige under 300 gram:)
Dbh Dianna