Opskrift på nem flettet butterdejsstand med æble og kanel - kan forberedes på under 10 minutter .
Ret Brød, Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdejsstang, Butterdejstærte, Dessert med æble og kanel, æblestang
Samlet tid 6 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 406kcal
Ingredienser
1rullebutterdej
2æbler, skåret i tynde skiver
Remonce
60gblødt smør
60gsukker
2tskkanel
Derudover
1æg, sammenpisket – til pensling
Perlesukker
Creme fraiche 38% til servering
Evt. vaniljesukker
Sådan gør du
Rør ingredienserne til remoncen sammen.
Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
Smør midterstykket med remoncen, og fordel æblerne i lag herpå, til alle stykkerne er brugt.
Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med iskold creme fraiche 38%, evt. blandet med lidt vaniljesukker - eller en kugle vaniljeis.