Nem, lækker og saftig blondie kage, – brownie lavet med hvid chokolade. Jeg har tilsat hakkede pecannødder i denne, synes det klæder kagen fantastisk, – men den kan også laves uden.
Kagen tager ingen tid at lave, og den kan med fordel laves dagen før den skal serveres. Kagen skal på køl i min. 2-3 timer for at sætte sig. Server den alene eller med en god vaniljeis og friske bær, – det går fantastisk sammen med den søde kage. Prøv også at toppe den med en lækker rabarber kompot.
Blondie brownie – Hvid brownie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 140 g smør
- 4 æg
- 250 g sukker, gerne rørsukker
- 80 g hvedemel
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 1/2 tsk salt
- 100 g pecannødder (kan undlades)
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle og rør chokolade ud her.
- Pisk æg, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps.
- Sigt mel og salt i æggesnapsen, og vend det grundigt rundt.
- Vend smør og chokolade blandingen i, – gør det af et par omgange og rør til sidst nødderne i.
- Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved. 175 grader.
- Lad kagen køle let af inden den sættes på køl, gerne natten over, eller i minimum2-3 timer til kagen sætter sig. Du må ikke tage kagen ud af formen før den har været på køl.
- Server kagen alene, eller med en god vaniljeis og friske bær til.
FANTASTISK kage
Tusind tak Tina, hvor er det dejligt at høre:)
Kh Dianna
Kan den fryses og tages op når den skal bruges
Hej Camilla
Den kan sagtens fryses ja 🙂
Kh Dianna
Hej! Jeg har prøvet at lave denne kage 2 gange, men hver gang er det mislykkedes. Jeg ved ikke helt hvad jeg gør forkert.
Hver gang har den fået en hård mørk skorpe på toppen, og er helt ubagt og skummet indeni. Første gang bagte jeg på 175 grader ca 30 min. Den var alt for bagt udenpå og meget skummet indeni. Anden gang prøvede jeg at sætte den på ca 150 grader, hvis nu min ovn varmer ekstra. Men det samme skete igen. Havde den på traditionel ovn, ikke varmluft og har fulgt opskriften præcis mht mål osv. Har du bud på hvad jeg måske gør galt? Vil nemlig så gerne lykkedes med den
Hej Mille
Uhhh det har jeg ikke hørt før – det lyder mærkeligt.
Min første tanke er, om du husker at stille kagen på køl?
En blondie kage har aller bedst af at stå en nat på køl – den skal have kulde for at den sætter sig 🙂
Så hvis du blot lader den stå på køkkenbordet, så tror jeg det er der fejlen er 🙂
Kh Dianna
Jeg oplever desværre også, at kagen er flydende i midten og brun skorpe på toppen. Skal der virkelig kun 80 gram mel i?
Hej Sisse
Ja melmængden er god nok 🙂
Ovne varmer naturligvis forskelligt, men den burde absolut ikke være flydende.
Husker du at sætte den på køl bagefter? En blondie skal stå på køl for at sætte sig 🙂
Kh Dianna