Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller

Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller
Bløde chokoladeboller
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.
Denne opskrift giver 12 boller.
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

De her chokoladeboller er super lækre, og virkelig nemme at lave. De holder sig lækre bløde og kan med fordel laves dagen i forvejen. Oftest serverer jeg dem som de er, men i dag skulle min datter dele fødselsdagsboller ud i skolen, og hun ville meget gerne have glasur og krymmel på, – og det var et kæmpe hit.

Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller

Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.
Denne opskrift giver 12 boller.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Nøgleord: Boller
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal12 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl

    vand, lunken

  • 80 g

    god mørk chokolade 70%, groft hakket

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • Lidt olie til at forme bollerne med

  • Mælk til pensling

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og æg.
  • Rør melet i lidt ad gangen.
  • Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.
  • Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålen. Det tager oftest 5-8 min. på maskine ved godt høj hastighed.
  • Når dejen har samlet sig tilsættes chokoladen, – og denne æltes hurtigt ind i dejen med hænderne. Man kan med fordel trække dejen ud til en firkant, fordele chokoladen på fladen, rulle dejen sammen og derefter hurtigt ælte chokoladen ind i dejen.
  • Saml dejen med lidt olie på hænderne, smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage i skålen.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del den i 12 lige store stykker, ca. 80 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller. Forsøg så vidt muligt at holde chokoladen inden i bollerne, så ikke det får en brændt smag. Hvis dejen klistrer kan du smøre lidt olie på hænderne, det gør dejen meget nemmere at arbejde med.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
  • Pensl med mælk og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, – eller bage/damp program hvis man har det.
  • Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.

Noter

Pynt evt. bollerne med en hurtig kakaoglasur og fint krymmel, børnene elsker det.

125 g flormelis

1-1 1/2 spsk kakao pulver

3-4 spsk vand

Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.

Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Virkelig lækre, mums siger jeg bare. Tilføjede dog en lille teske kanel til

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)