Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller

De her chokoladeboller er super lækre, og virkelig nemme at lave. De holder sig lækre bløde og kan med fordel laves dagen i forvejen. Oftest serverer jeg dem som de er, men i dag skulle min datter dele fødselsdagsboller ud i skolen, og hun ville meget gerne have glasur og krymmel på, – og det var et kæmpe hit.

Bløde chokoladeboller

By Dianna Brinch
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller
Denne opskrift giver 24 boller.

Ingredienser

  • 1 kg hvedemel
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 50 g gær
  • 5 dl vand, lunken
  • 100 g god mørk chokolade 70%, groft hakket
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • Lidt olie til at forme bollerne med
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og æg.

2

Rør melet i lidt ad gangen.

3

Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.

4

Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålen. Det tager oftest 5-8 min. på maskine ved godt høj hastighed.

5

Når dejen har samlet sig tilsættes chokoladen der hurtigt æltes ind i dejen. Æltes dejen i hånden kan man med fordel trække dejen ud til en firkant, fordele chokoladen på fladen, rulle dejen sammen og derefter hurtigt ælte chokoladen ind i dejen.

6

Saml dejen med lidt olie på hænderne, smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage i skålen.

7

Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

8

Del den i 24 lige store stykker, ca. 80 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller. Forsøg så vidt muligt at holde chokoladen inden i bollerne, så ikke det får en brændt smag. Hvis dejen klistrer kan du smøre lidt olie i . hænderne, det gør dejen meget nemmere at arbejde med.

9

Læg dem på en bageplade o-beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 min., - jeg lægger 12 boller på hver plade, så vokser de ikke sammen.

10

Pensl med mælk og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.

11

Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.

Noter

Pynt evt. bollerne med en hurtig kakaoglasur og fint krymmel, børnene elsker det.
125 g flormelis
1-1 1/2 spsk kakao pulver
3-4 spsk vand
Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.
Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.

Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*