De her chokoladeboller er super lækre, og virkelig nemme at lave. De holder sig lækre bløde og kan med fordel laves dagen i forvejen. Oftest serverer jeg dem som de er, men i dag skulle min datter dele fødselsdagsboller ud i skolen, og hun ville meget gerne have glasur og krymmel på, – og det var et kæmpe hit.
Bløde chokoladeboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hvedemel
- 50 g
smør, stuetemperatur
- 25 g
gær
- 2 1/2 dl
vand, lunken
- 80 g
god mørk chokolade 70%, groft hakket
- 1
æg
- 2 spsk
sukker
- 1 tsk
salt
-
Lidt olie til at forme bollerne med
-
Mælk til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og æg.
- Rør melet i lidt ad gangen.
- Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.
- Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålen. Det tager oftest 5-8 min. på maskine ved godt høj hastighed.
- Når dejen har samlet sig tilsættes chokoladen, - og denne æltes hurtigt ind i dejen med hænderne. Man kan med fordel trække dejen ud til en firkant, fordele chokoladen på fladen, rulle dejen sammen og derefter hurtigt ælte chokoladen ind i dejen.
- Saml dejen med lidt olie på hænderne, smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage i skålen.
- Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Del den i 12 lige store stykker, ca. 80 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller. Forsøg så vidt muligt at holde chokoladen inden i bollerne, så ikke det får en brændt smag. Hvis dejen klistrer kan du smøre lidt olie på hænderne, det gør dejen meget nemmere at arbejde med.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
- Pensl med mælk og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.
- Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.
Noter
125 g flormelis
1-1 1/2 spsk kakao pulver
3-4 spsk vand
Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.
Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.
Virkelig lækre, mums siger jeg bare. Tilføjede dog en lille teske kanel til
Hej Nina
Uhmm det lyder også dejligt 🙂 Tak for din søde besked:)
Kh Dianna