Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller
Denne opskrift giver 24 boller.
Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller

De her chokoladeboller er super lækre, og virkelig nemme at lave. De holder sig lækre bløde og kan med fordel laves dagen i forvejen. Oftest serverer jeg dem som de er, men i dag skulle min datter dele fødselsdagsboller ud i skolen, og hun ville meget gerne have glasur og krymmel på, – og det var et kæmpe hit.

Chokoladeboller - Opskrift på lækre bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller

Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller
Denne opskrift giver 24 boller.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    hvedemel

  • 100 g

    smør, stuetemperatur

  • 50 g

    gær

  • 5 dl

    vand, lunken

  • 100 g

    god mørk chokolade 70%, groft hakket

  • 2

    æg

  • 4 spsk

    sukker

  • 2 tsk

    salt

  • Lidt olie til at forme bollerne med

  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og æg.
  • Rør melet i lidt ad gangen.
  • Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.
  • Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålen. Det tager oftest 5-8 min. på maskine ved godt høj hastighed.
  • Når dejen har samlet sig tilsættes chokoladen der hurtigt æltes ind i dejen. Æltes dejen i hånden kan man med fordel trække dejen ud til en firkant, fordele chokoladen på fladen, rulle dejen sammen og derefter hurtigt ælte chokoladen ind i dejen.
  • Saml dejen med lidt olie på hænderne, smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage i skålen.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del den i 24 lige store stykker, ca. 80 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller. Forsøg så vidt muligt at holde chokoladen inden i bollerne, så ikke det får en brændt smag. Hvis dejen klistrer kan du smøre lidt olie i . hænderne, det gør dejen meget nemmere at arbejde med.
  • Læg dem på en bageplade o-beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 min., - jeg lægger 12 boller på hver plade, så vokser de ikke sammen.
  • Pensl med mælk og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.
  • Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.

Noter

Pynt evt. bollerne med en hurtig kakaoglasur og fint krymmel, børnene elsker det.

125 g flormelis

1-1 1/2 spsk kakao pulver

3-4 spsk vand

Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.

Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*