Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.Denne opskrift giver 24 boller.
Ret Brød, Dessert
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 20Personer
Author Dianna
Ingredienser
500g
hvedemel
50g
smør, stuetemperatur
25g
gær
2 1/2dl
vand, lunken
80g
god mørk chokolade 70%, groft hakket
1
æg
2spsk
sukker
1tsk
salt
Lidt olie til at forme bollerne med
Mælk til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og æg.
Rør melet i lidt ad gangen.
Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.
Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålen. Det tager oftest 5-8 min. på maskine ved godt høj hastighed.
Når dejen har samlet sig tilsættes chokoladen, - og denne æltes hurtigt ind i dejen med hænderne. Man kan med fordel trække dejen ud til en firkant, fordele chokoladen på fladen, rulle dejen sammen og derefter hurtigt ælte chokoladen ind i dejen.
Saml dejen med lidt olie på hænderne, smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage i skålen.
Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Del den i 12 lige store stykker, ca. 80 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller. Forsøg så vidt muligt at holde chokoladen inden i bollerne, så ikke det får en brændt smag. Hvis dejen klistrer kan du smøre lidt olie på hænderne, det gør dejen meget nemmere at arbejde med.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
Pensl med mælk og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.
Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.
Video
Noter
Pynt evt. bollerne med en hurtig kakaoglasur og fint krymmel, børnene elsker det.
125 g flormelis
1-1 1/2 spsk kakao pulver
3-4 spsk vand
Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.
Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.