Lækker sprød pizzabund toppet med alt det bedste fra en Bic Mac burger, – det er en sikker vinder.
Denne pizza kom egentlig til verden fordi jeg lå inden med en rest hjemmelavet Bic Mac dressing, – og da vi skulle have hjemmelavet pizza til aften sagde min mand, lidt i sjov, – hvorfor laver vi ikke en Bic Mac pizza?
Jeg var der med det sammen, en Big Mac pizza, arh men det bliver da ikke smukkere 😉
Den smager simpelthen fantastisk, – virkelig skøn kombination. Og jeg vil næsten sige, at jeg er mere vild med Bic Mac som pizza end som burger 😉
Big Mac pizza
Opskrift på pizza toppet med alt det bedste fra en Bic Mac burger.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, - kan undlades
- Topping
- 250 g hakket oksekød
- 350 g revet cheddar
- 1/2 iceberg salat, fintsnittet
- 1 lille løg, finthakket
- Bic mac dressing
- 1 1/2 dl mayonnaise, - vælg en god én, Hellmanns eller lignendes
- 1 spsk sød sennep
- 10 skiver syltede agurker
- 1 1/2 tsk hvidvinseddike
- 1/2 tsk løg pulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/4 tsk røget paprika (kan erstattes af almindelig paprika)
- 1/4 tsk paprika
- Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Big Mac dressing Fint hak de syltede agurker.
Bland mayonnaise, sennep, hvidvinseddike og agurkerne, og tilsæt alle krydderierne, - rør det godt sammen.
Smag dressingen til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.
Topping Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel en god håndfuld cheddar på hver, - gem lidt til bagefter.
Top med klatter af råt oksekød og drys det sidste cheddar over, - krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne i ca. 15 min. ved 250 grader.
Lad pizzaen hvile et øjeblik inden de toppes med masser af finthakket iceberg, finthakkede løg og Bic Mac dressing.


Pingback: Big Mac dressing - Opskrift på hjemmelavet Big Mac dressing