Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Baileys cheesecake med chokolade

Baileys cheesecake med chokolade
Opskrift på fantastisk lækker Baileys cheesecake
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Lækker cremet cheesecake med Baileys og chokolade, – toppet med masser af knasende chokolade fyld.
Denne Baileys cheesecake er den ultimative voksen dessert, – den smager afsindig godt, er nem at lave og så smager den bare fantastisk af iskold Baileys og god chokolade.
Lav gerne kagen dagen i forvejen så den har en nat på køl til at sætte sig, og top den med forskellige chokolader inden servering.
Når kagen befries af formen/plasten kan den evt. glattes ud med en varm palet eller lignende.

Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Baileys cheesecake med chokolade

Opskrift på fantastisk lækker Baileys cheesecake
4 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

  • 210 g

    havrekiks

  • 30 g

    hasselnødder

  • 60 g

    lys chokolade, ca. 50% - finthakket

  • 125 g

    smør

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 2 dl

    baileys

  • 100 g

    mælkechokolade, ca. 50%

  • 100 g

    flormelis

  • 5 blade

    husblas

Derudover

  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Daim, crispy chokolade kugler, ristede hasselnødder eller andet chokolade til toppen

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør og derefter finthakket chokolade.
  • Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen ved svag varme, og lad den køle godt af, - dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til flødeskum, - kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Sigt flormelissen i flødeosten og rør det godt sammen.
  • Vend den smeltede og afkølede chokolade i massen.
  • Varm 1/2 dl Baileys i en gryde, og rør den udblødte og vredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde flødeskum i husblas massen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblas massen i chokolade-ostecremen. Gør det nænsomt så ikke du slår luften ud af massen.
  • Rør derefter den sidste Baileys i massen, - sørg igen for at gøre det forsigtigt, så massen beholder sin luftige konsistens.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over, - bank den let ned i bordet så du undgår lufthuller. Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig, - gerne natten over.
  • Top kagen med masser af groft hakket chokolade og nødder inden servering.
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys

Kommentarer

  1. Kagen ser virkelig dejlig ud! Kan den evt laves på forhånd, fryses og tages op på dagen, hvor den skal serveres?

    • Hej Githa

      Tusind tak, – hvor er det dejligt at høre 🙂

      Uha, jeg ved faktisk ikke hvordan kagen vil reagere på frost nu der er Baileys i, – men du kan sagtens lave den 1 og også 2 eller endda 3 dage før den skal serveres, – bare sørg for at bruge så friske råvarer som muligt (ost, fløde mv.).
      Laver du den på forhånd skal du blot laden den stå i kageringen, – dæk den også til med film, – til dagen hvor den skal serveres. Sørg for der ikke danner sig kondens under filmen 🙂
      På dagen hvor kagen skal serveres kan du sagtens tage kagen ud af form mv.og pynte nogle timer inden servering, – fortsat opbevar kagen på køl 🙂

      Håber ovenstående kan hjælpe dig 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*