Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Baileys cheesecake med chokolade

Lækker cremet cheesecake med Baileys og chokolade, – toppet med masser af knasende chokolade fyld.
Denne Baileys cheesecake er den ultimative voksen dessert, – den smager afsindig godt, er nem at lave og så smager den bare fantastisk af iskold Baileys og god chokolade.
Lav gerne kagen dagen i forvejen så den har en nat på køl til at sætte sig, og top den med forskellige chokolader inden servering.
Når kagen befries af formen/plasten kan den evt. glattes ud med en varm palet eller lignende.

Baileys cheesecake med chokolade

By Dianna Brinch Personer: 8
Tid: 6 timer

Opskrift på fantastisk lækker Baileys cheesecake

Ingredienser

  • Kiksebund
  • 210 g havrekiks
  • 30 g hasselnødder
  • 60 g lys chokolade, ca. 50% - finthakket
  • 125 g smør
  • Ostecreme
  • 250 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 dl baileys
  • 100 g mælkechokolade, ca. 50%
  • 100 g flormelis
  • 5 blade husblas
  • Derudover
  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Daim, crispy chokolade kugler, ristede hasselnødder eller andet chokolade til toppen

Fremgangsmåde

1

Kiksebund Smelt smørret i en gryde.

2

Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør og derefter finthakket chokolade.

3

Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

4

Ostecreme Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.

5

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen ved svag varme, og lad den køle godt af, - dog uden den sætter sig.

6

Pisk fløden til flødeskum, - kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.

7

Sigt flormelissen i flødeosten og rør det godt sammen.

8

Vend den smeltede og afkølede chokolade i massen.

9

Varm 1/2 dl Baileys i en gryde, og rør den udblødte og vredne husblas ud heri.

10

Vend et par store skefulde flødeskum i husblas massen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblas massen i chokolade-ostecremen. Gør det nænsomt så ikke du slår luften ud af massen.

11

Rør derefter den sidste Baileys i massen, - sørg igen for at gøre det forsigtigt, så massen beholder sin luftige konsistens.

12

Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over, - bank den let ned i bordet så du undgår lufthuller. Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig, - gerne natten over.

13

Top kagen med masser af groft hakket chokolade og nødder inden servering.

Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*