Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Baileys cheesecake med chokolade

Baileys cheesecake med chokolade
Opskrift på fantastisk lækker Baileys cheesecake
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Lækker cremet cheesecake med Baileys og chokolade, – toppet med masser af knasende chokolade fyld.
Denne Baileys cheesecake er den ultimative voksen dessert, – den smager afsindig godt, er nem at lave og så smager den bare fantastisk af iskold Baileys og god chokolade.
Lav gerne kagen dagen i forvejen så den har en nat på køl til at sætte sig, og top den med forskellige chokolader inden servering.
Når kagen befries af formen/plasten kan den evt. glattes ud med en varm palet eller lignende.

Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys

Baileys cheesecake med chokolade

Opskrift på fantastisk lækker Baileys cheesecake
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.54 fra 49 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 210 g

    havrekiks

  • 30 g

    hasselnødder

  • 60 g chokolade, ca. 50% - finthakket
  • 125 g

    smør

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 2 dl

    baileys

  • 100 g chokolade, ca. 50%
  • 100 g

    flormelis

  • 5 blade

    husblas

Derudover

  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Daim, crispy chokolade kugler, ristede hasselnødder eller andet chokolade til toppen

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør og derefter finthakket chokolade.
  • Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen ved svag varme, og lad den køle godt af, - dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til flødeskum, - kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Sigt flormelissen i flødeosten og rør det godt sammen.
  • Vend den smeltede og afkølede chokolade i massen.
  • Varm 1/2 dl Baileys i en gryde, og rør den udblødte og vredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde flødeskum i husblas massen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblas massen i chokolade-ostecremen. Gør det nænsomt så ikke du slår luften ud af massen.
  • Rør derefter den sidste Baileys i massen, - sørg igen for at gøre det forsigtigt, så massen beholder sin luftige konsistens.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over, - bank den let ned i bordet så du undgår lufthuller. Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig, - gerne natten over.
  • Top kagen med masser af groft hakket chokolade og nødder inden servering.
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake - Opskrift på cheesecake med Baileys
Baileys cheesecake – Opskrift på cheesecake med Baileys

Kommentarer

  1. Kagen ser virkelig dejlig ud! Kan den evt laves på forhånd, fryses og tages op på dagen, hvor den skal serveres?

    • Hej Githa

      Tusind tak, – hvor er det dejligt at høre 🙂

      Uha, jeg ved faktisk ikke hvordan kagen vil reagere på frost nu der er Baileys i, – men du kan sagtens lave den 1 og også 2 eller endda 3 dage før den skal serveres, – bare sørg for at bruge så friske råvarer som muligt (ost, fløde mv.).
      Laver du den på forhånd skal du blot laden den stå i kageringen, – dæk den også til med film, – til dagen hvor den skal serveres. Sørg for der ikke danner sig kondens under filmen 🙂
      På dagen hvor kagen skal serveres kan du sagtens tage kagen ud af form mv.og pynte nogle timer inden servering, – fortsat opbevar kagen på køl 🙂

      Håber ovenstående kan hjælpe dig 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Christian Engel

    Principielt god opskrift men 2 dl Bailey er simpelthen for meget (efter min smag), så kan man ligeså godt drikke den on the rocks. Med de mængder får kagen en bitter eftersmag af de konserveringsmidler som fabrikanten putter i.

    • Hej Christian
      Tusind tak for din besked og feedback:)
      Altså personligt går jeg meget op i at maden skal smage af noget, – og en Baileys cheesecake skal naturligvis smage af Baileys;-) Og gerne så den smager som var den “on the rocks”:) Men det er selvfølgelig smag og behag:)
      Rigtig god dag:)

      Dbh Dianna

  3. Anja Sørensen

    Hej Dianna
    Kan man lave den uden bage plast og ring
    Evt i en springform ?
    Mvh Anja

    • Hej Anja
      Du kan sagtens lave den i en springform, – men du er nødt til at bruge noget til siderne:)
      Har du ikke plast kan du bruge bagepapir, – men så bliver kanten ikke helt så skarp:)

      Kh Dianna

  4. Anonym

    Hvilken slags Baileys skal der bruges? Dem er der efterhånden ved at være mange af

    • Hejsa

      Det er den originale jeg bruger:)
      Men kan du bedre lide én af de andre, så bruger du bare den du foretrækker:)

      Kh Dianna

  5. Helle Carstensen

    Hejsa,
    Den lyder rigtig lækker, den vil jeg lave i vores gæster på lørdag 😉 hvor mange diameter skal kageringen være?

  6. Hvad er forskellen på mælkechokolade og lys chokolade? Er der tale om hvid chokolade i en af ingrediensernr?

    • Hej Gitte

      Det er simpelthen en skrivefejl, – det er blot 50% chokolade der skal bruges begge steder:)
      Får lige rettet det, – dejligt du skriver det:)

      Kh Dianna

  7. Tak Dianna.
    Vil det nu sige at det er mørk chokolade?

    • Hej igen Gitte

      Altså 50% chokolade, – som der allerede stod:)
      Det med mælkechokolade var en fejl, – forstår ikke det stod sådan 🙂

      MEN, er du mere til lys/mælkechokolade, så kan du altså også sagtens bruge det:)

      Kh Dianna

  8. Hej Dianna
    Kan man gange opskriften med 2 og stadig få den samme lækre Cheesecake
    Hilsen Mia

    • Hej Mia

      Det kan du sagtens gøre, – du skal blot huske at formen skal være større, medmindre du laver 2 kager 🙂

      Kh Dianna

  9. Ninna Filholm

    Er det nødvendigt at varme Bailyes op, jeg plejer at smelte husblas i mikroovn og komme vædsken i , inden det kommes i fromagen?
    Med venlig hilsen
    Ninna Filholm

    • Hej Ninna

      Overhovedet ikke, – men mange synes det er nemmest at styre det sådan 🙂
      Men du kan sagtens blod smelte din husblas, og så røre væsken i denne, inden du vender den i ostecremen 🙂

      Kh Dianna

  10. Britta Papi

    Hej, den må jeg prøve 🙂 Til en springform på 28 cm, vil du gange opskriften med 2 el bare 1 1/2?

    • Hej Britta

      Jeg tænker altså at 1 1/2 portion vil være nok, – men bliver alligevel lidt i tvivl.
      Jeg vil altså nok gå med dobbelt portion.
      Hellere en flot kage med højde, fremfor den bliver for flad 🙂

      Kh Dianna

  11. Helle Krog

    Hej De 5 blade husblas, der skal i kagen – er det lange eller korte blade ?
    Vh. Helle

  12. Lizette zinckernagel

    Kan kagen serveres til folk på antabus

    • Hej Lizette
      Altså det tænker jeg godt, men så skal du være sikre dig at koge alkoholen helt ud af Baileyen først 🙂
      Jeg er ikke lige så stærk i den medicin, så synes lige du skal tjekke med en læge eller lignende 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Githa Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)