Bagt torsk i pakker - Opskrift med krydderurter og grønt

Bagt torsk i pakker med krydderurter og grønt

Bagt torsk i pakker med krydderurter og grønt
Opskrift på torsk bagt i pakker af bagepapir
Bagt torsk i pakker - Opskrift med krydderurter og grønt

Saftig torsk bagt i små pakker med grøntsager, urter smør, – nemt og virkelig lækkert.
Jeg elsker at tilberede vores fisk i pakker lavet af bagepapir, og fylde dem med grøntsager og friske krydderurter, og så en tur i ovnen eller på grillen. Det er en super måde at tilberede fisk på, og denne torsk i pakker er helt fantastisk. Jeg har denne gang serveret pakkerne med nye kogte kartofler vendt i en smørsauce med persille og ristede hasselnødder, – det passede fantastisk til.
Jeg tilbereder som sagt gerne pakkerne på grill, alternativt kan man smide dem en tur i ovnen ved 150 grader i ca. 15 min.
På vores Morsø Grande gas grill tænder jeg blusset i begge sider (ikke i midten) på minimum, – på den måde opnåes en temperatur på ca. 150 grader, – og sørger for der ikke er direkte varme under pakkerne. Jeg griller ligeledes pakkerne på en støbejerns tallerken, så alle safter fra fisk og grøntsager bliver i pakken, og så pakkerne ikke brænder på.

Bagt torsk i pakker - Opskrift med krydderurter og grønt

Bagt torsk i pakker med krydderurter og grønt

Opskrift på torsk bagt i pakker af bagepapir
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

3 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Torske pakker

  • 4 torskeloin - ca. 200 g stykket
  • 4 gulerødder, skrællet og skåret i skrå skiver
  • 6 forårsløg, renset og skåret i store skrå skiver
  • 12

    grønne asparges, skåret i skrå stykker

  • 1

    citron, skåret i skiver

  • 40 g smør, - 10 g til hver pakke
  • Dild

  • Bredbladet persille

  • Salt og peber

  • Lidt sukker

Kartoflerne

  • 1 kg

    nye små kartofler

  • 200 g

    smør

  • 1

    skalotteløg, halveret

  • 1 god håndfuld

    ristede hasselnødder, grofthakkede

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, grofthakket

  • Salt og peber

Derudover

  • 4

    stykker bagepapir

  • Kødsnor

Sådan gør du

Kartoflerne

  • Rens kartoflerne for jord og urenheder, men lad dem beholde skrællen på. Kog dem i rigeligt saltet vand i ca. 5-6 min., og lad dem derefter hvile i vandet under låg i godt 20 min., - på den måde trækker de færdigt og bibeholder en lækker fast konsistens.
  • Smelt smørret ved svag varme og læg løget heri, - det skal give smag til smørret, men ikke være en del af saucen.

Torske pakker

  • Drys torskestykkerne med lidt sukker og salt, - det får kødet til at spænde sig op.
  • Placer 4 stykker bagepapir på køkkenbordet og læg 2 citron skiver på hver midte af papirene. Top med lidt af de snittede grøntsager, persillekviste og dild og læg torsken ovenpå. Læg flere grøntsager på til disse er brugt op, top med 10 g smør på hver, samt et par ekstra persille kviste og dild, og krydr med lidt ekstra salt og peber.
  • Luk pakkerne ved at "kramme" toppene sammen og bind med dem kødsnor.
  • Bag pakkerne på en støbejernstallerken i en forvarmet grill ved ca. 150 grader i 15 min., eller i en forvarmet ovn ved 150 grader, almindelig ovn, i 15 min.
  • Lad pakkerne hvile et par minutter inde de åbnes.
  • I mellemtiden hældes vandet fra kartoflerne. Hasselnødder og persille vendes i smørsaucen og løgene tages op. Vend kartoflerne i smørsaucen inden servering, og gem gerne en smule til at hælde over fiskene.
Bagt torsk i pakker - Opskrift med krydderurter og grønt
Bagt torsk i pakker serveret med nye kartofler og smørsauce med hasselnødder.
Bagt torsk i pakker - Opskrift med krydderurter og grønt
Bagt torsk i pakker , – perfekt til grillen.

Kommentarer

  1. 1 star
    Jeg er ked af det men det smager ikke at noget som helst (og har til og med købt den dyreste torsk jeg kunne finde). Men det kød lækkert

    • Hej Sofie

      Sikken en skam altså.
      Retten skal jo være meget mild, ligesom fisken er i sig selv, – og personligt elsker jeg den blot med citron, salt og peber.
      Men det er naturligvis en smagssag 🙂
      Ellers skal du prøve at tilsætte hvidløg, og evt. flere krydderurter 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)