
Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost er den perfekte måde at løfte spidskål til nye højder.
Her bliver spidskålen skåret i tykke skiver, drysset med bacontern og bagt i ovnen, indtil spidskålen er mør og baconen sprød og lækker.
Inden servering toppes de lune skiver med en generøs mængde revet vesterhavsost og frisk persille, der tilføjer en skøn smag og gør retten ekstra cremet og luksuriøs i smagen.
Det er både nemt og budgetvenligt tilbehør at servere bagt spidskål, og det kan bruges året rundt – og så er det fyldt med smag, der får hele bordet til at smile. Prøv det næste gang, du skal lave en velsmagende middag, der kræver minimal indsats, men leverer masser af smag.

Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 spidskål
- 120 g bacon, skåret i tern
- 30 g vesterhavsost
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
- Persille, finthakket
Sådan gør du
- Skær spidkålen i tykke skiver – ca. 1 1/2-2 cm.
- Læg skiverne tæt på et stykkebagepapir, dryp med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fordel baconternene på toppe, og bag det i en forvarmet ovn ved 210 grader, almindelig varme, i ca. 22-25 minutter.
- Riv osten over de lune skiver spidskål, drys med persille og server.
Hej,
Kunne man servere den her som en forret? Eller kommer der til at mangle noget cremet?
Hej Inge Marie
Det kan du sagtens gøre. Der kan du evt skære det i 4 stykker, på det lange led – så an får 1/4 kål hver 🙂
Fedtet fra baconen og osten synes jeg giver rigeligt cremethed 🙂
Kh Dianna
Spiste et helt fad for mig selv Vildt lækkert
Haha, det kan jeg også sagtens gøre 🙂
Tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Det smagte helt fantastisk
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hvad spiser I til hvis spidskål skal være som tilbehør?
Hej Lisbeth
Det går godt til det meste – lyst kød som svinemørbrad eller koteletter, kylling eller et stykke lys fisk.
Jeg ville derudover servere endnu en slags tilbehør, der passer til kødet – en salat, kartofler eller andet 🙂
Kh Dianna
Halløjsa
Har du prøvet med Parmesan i stedet for Vesterhavsost?
Mange hilsner Pia
Hej Pia
Det har jeg,, og det er mindst ligeså godt :
Kh Dianna
Mums.
Kan de laves med en mere diskret og neutral ost? Og hvilken?
Hej Maria
Ja absolut – du kan bruge pris det du foretrækker 🙂
Kh Dianna
Super lækkert! Mange tak!
Kh. Ine
Hej Ine
Så dejligt du kan lide opskriften, tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna
Elsker den… Det er min go-to hvis jeg ikke ved hvad jeg ellers skal have
En lækker ret. Mums.
Hej Lene
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna