Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost – Nem og lækker opskrift

Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost

Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost
Opskrift på ovnbagt spidskål med bacon og vesterhavsost.
Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost – Nem og lækker opskrift

Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost er den perfekte måde at løfte spidskål til nye højder.
Her bliver spidskålen skåret i tykke skiver, drysset med bacontern og bagt i ovnen, indtil spidskålen er mør og baconen sprød og lækker.
Inden servering toppes de lune skiver med en generøs mængde revet vesterhavsost og frisk persille, der tilføjer en skøn smag og gør retten ekstra cremet og luksuriøs i smagen.
Det er både nemt og budgetvenligt tilbehør at servere bagt spidskål, og det kan bruges året rundt – og så er det fyldt med smag, der får hele bordet til at smile. Prøv det næste gang, du skal lave en velsmagende middag, der kræver minimal indsats, men leverer masser af smag.

Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost – Nem og lækker opskrift

Bagt spidskål med bacon og vesterhavsost

Opskrift på ovnbagt spidskål med bacon og vesterhavsost.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bagte grøntsager, Spidskål
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 120 g bacon, skåret i tern
  • 30 g vesterhavsost
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie
  • Persille, finthakket

Sådan gør du

  • Skær spidkålen i tykke skiver – ca. 1 1/2-2 cm.
  • Læg skiverne tæt på et stykkebagepapir, dryp med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel baconternene på toppe, og bag det i en forvarmet ovn ved 210 grader, almindelig varme, i ca. 22-25 minutter.
  • Riv osten over de lune skiver spidskål, drys med persille og server.

Kommentarer

  1. Inge-Marie

    Hej,
    Kunne man servere den her som en forret? Eller kommer der til at mangle noget cremet?

    • Hej Inge Marie

      Det kan du sagtens gøre. Der kan du evt skære det i 4 stykker, på det lange led – så an får 1/4 kål hver 🙂

      Fedtet fra baconen og osten synes jeg giver rigeligt cremethed 🙂

      Kh Dianna

  2. Anonym

    5 stars
    Spiste et helt fad for mig selv Vildt lækkert

  3. Anonym

    Det smagte helt fantastisk

  4. Lisbeth

    Hvad spiser I til hvis spidskål skal være som tilbehør?

    • Hej Lisbeth

      Det går godt til det meste – lyst kød som svinemørbrad eller koteletter, kylling eller et stykke lys fisk.
      Jeg ville derudover servere endnu en slags tilbehør, der passer til kødet – en salat, kartofler eller andet 🙂

      Kh Dianna

  5. Helle Møller

    5 stars
    Mums.

  6. Kan de laves med en mere diskret og neutral ost? Og hvilken?

  7. 5 stars
    Super lækkert! Mange tak!
    Kh. Ine

  8. 5 stars
    Elsker den… Det er min go-to hvis jeg ikke ved hvad jeg ellers skal have

  9. Lene Sørensen

    5 stars
    En lækker ret. Mums.

5 from 5 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)