Denne bagte gnocchi med krydret tomatsauce og mozzarella er en fantastisk nem og smagfuld ret. Bløde gnocchi vendes i en fyldig og krydret tomatsauce, toppes med masser af mozzarella og bages i ovnen til osten er smeltet og gylden. Det er en cremet og lækker ret, der passer perfekt til en travl hverdag eller som en hyggelig weekendmiddag.
Denne opskrift minder om gnocchi i cremet tomatsauce, men her bliver gnocchien bagt med et lag mozzarella, der giver en uimodståelig smeltet og gylden overflade.
Server retten med et drys frisk basilikum og eventuelt lidt ekstra parmesan for ekstra smag.
Laves retten i en pande, kan den naturligvis blot gratineres i banden – hvis den kan gå i ovnen. Her vil jeg anbefale af vende den ene halvdel af mozzarellaen i retten, og toppe med det sidste.
Bagt gnocchi med krydret tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 4 spsk tomatkoncentrat
- 2 ds hakkede tomater
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 1 1/2 dl fløde
- 100 g parmesan, fintrevet
- 7 stilke basilikum, bladene heraf
- 600 g gnocchi
- 150 g revet mozzarella
- Salt og friskkværnet peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Varm en gryde op og steg løgene klare i en sjat olie.
- Tilsæt hvidløg og varm igennem et øjeblik, og rør derefter tomatkoncentrat i og lad det varme med et minuts tid.
- Tilsæt de hakkede tomater, fløde, parmesan og tørrede krydderier, og lad saucen småsimre i ca. 5-8 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt de ukogte gnocchi, og lad dem tilberede i ca. 5 minuttter.
- Vend til sidst friske basilikumblade i saucen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Fordel mozzarella og gnocchi i 2 lag – gnocchi, mozzarella gnocchi og slut af med det sidste mozzarella.
- Bag retten i ca. 15 minutter ved 225 grader.Lad det hvile 10 minutters tid inden det serveres.
Du skriver 225 grader er det almindelige ovn eller varmluft?